2014-10-22 02:44:27• hírek • Kocsis Zoltán

Attilának nem sikerült, a bajoroknak igen: lerombolták Rómát!

Roma- Bayern München 0-5, Chelsea - Maribor 3-0, BATE Boriszov - Sahtar Donyeck 0-6 - mindez még csak a szünetben! Roma - Bayern München 1-7, Chelsea - Maribor 6-0, BATE Boriszov - Sahtar Donyeck 0-7 a végén. Mindamellett, hogy a BL-történelmében talán soha nem volt ily mértékű és ennyi kiütés egyetlen este, a fenti eredmények rámutatnak arra, hogy egyre nagyobb a különbség Európa szűk elitje és a mezőny többi része között. Ami igen aggasztó a sportág jövőjére nézve! Szerencsére azonban izgalmakat is tartogatott a kedd este: Moszkvában, Nicosiában és főleg Gelsenkirchenben igazi drámák játszódtak le az utolsó percekben.

Az est rangadójának indult, ám végül az est kiütése lett a Roma és a Bayern München találkozásából. Robben egy pazar lövéssel már a 9. percben beindította a bajor hengert, amely a szünetig még további négy gólt termelt. A Bayern nem tudott hibázni, ami kapura ment, szinte minden be is ment - de Sanctis kapus sem mindig volt a helyzet magaslatán. A másik oldalt Neuer bravúrral védte Gervinho több próbálkozását is, egyszer pedig a kapufa is kisegítette - a szegényt embert az ág is húzza ugye....Gervinho aztán mégis megszerezte az olasz becsületgólt, amit a Bayern további kettővel büntetett - a legnagyobb arányú hazai vereséget mérve a Romára a nemzetközi porondon.

Sokáig úgy tűnt, hasonlóan egyoldalú lesz a csoport másik találkozója is, hisz Agüero és Milner góljaival a Manchester City 38 perc után már két góllal vezetett a CSZKA otthonában. A zárt kapus meccs üres lelátói előtt azonban a moszkvaiak a szünet után felpörögtek, Doumbia előbb szépített, majd a 86. percben Natho büntetőből kiegyenlített.

Az est legizgalmasabb meccsét kétségtelenül Gelsenkirchenben rendezték. A vendég Sporting Nani révén negyed óra elteltével vezetéshez jutott, majd Mauricio kiállítása miatt emberhátrányba került. A Schalke Obasi góljával még a szünet előtt egyenlített, majd a második félidőben Huntelaar és Höwedes révén két gólos előnyre tett szert. A Sporting azonban egy emberrel kevesebben sem adta fel és Adrian Silva duplájával a 78. percre kiegyenlített. Az utolsó pillanatokban azonban a Schalke büntetőhöz jutott, Choupo-Moting pedig három pontot érően értékesítette azt.

A csoport másik meccsén a várakozásoknak megfelelően a Chelsea könnyedén győzte le a Maribort. A meccs hőse Hazard volt, aki két gólja mellett egy öngólt is kikényszerített.

Az est hőse azonban a brazil Luiz Adriano! A Sahtar csatára egymaga öt gólt rúgott a BATE Boriszov ellen, beállítva ezzel Messi rekordját. Csúcsot állított fel a Sahtar is: korábban soha egyetlen csapat sem rúgott hat gólt egyetlen félidőben a BL-ben. A vége 7-0 lett Mircea Lucescu csapata számára.

A négyes másik találkozója már komolyabb izgalmakat hozott, hisz a Porto a csereként beálló Quaresma 75. percben szerzett góljával tudta legyőzni a Bilbaót.

Az egyedüli csoport, ahol nem volt kiütés, az az F volt. A Barcelona Messi és Neymar révén ugyan már a 24. percben két gólos előnyt szerzett az Ajax ellen, a folytatásban azonban a hollandok sokáig megúszták újabb kapott gól nélkül. Sőt, a 88. percben El Ghazi révén még szépítettek is. Hogy ne legyen nagyon izgalmas a vége, arról Sandro gondoskodott.

Nicosiában viszont Cavani 87. percben szerzett gólja okozott izgalmakat, a Paris St. Germain ugyanis meglepetésre csak ezzel a góllal tudta legyőzni az APOEL Nicosiát.

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló:

E csoport:
CSZKA Moszkva - Manchester City 2-2
gólok: Agüero (29.), Milner (38.) illetve Doumbia (64.), Natho (86., 11-es)
Roma - Bayern München 1-7
gólok: Gervinho (66.) illetve Robben (9., 30.), Götze (23.), Lewandowski (25.), Müller (36., 11-es), Ribery (78.), Shaqiri (80.)
A csoport állása: 1. Bayern 9p., 2. Roma 4.p, 3. Manchester City 2p., 4. CSZKA Moszkva 1p.

F csoport:
Barcelona - Ajax 3-1
gólok: Neymar (7.), Messi (24.), Sandro (90.) illetve El Ghazi (88.)
APOEL Nicosia - Paris St. Germain 0-1
gól: Cavani (87.)
A csoport állása: 1. PSG 7p., 2. Barcelona 6p., 3. Ajax 2p., 4. APOEL 1p.

G csoport:
Chelsea - Maribor 6-0
gólok: Rémy (12.), Drogba (23., 11-es), Terry (31.), Viler (54., öngól), Hazard (77., 90.)
Schalke - Sporting Lisszabon 4-3
gólok: Obasi (34.), Huntelaar (51.), Höwedes (60.), Choupo-Moting (90., 11-es) illetve Nani (16.), Adrien Silva (64., 11-es, 78.)
A csoport állása: 1. Chelsea 7p., 2. Schalke 5p., 3. Maribor 2p., 4. Sporting 1p.

H csoport:
Porto - Athletic Bilbao 2-1
gólok: Herrera (45.), Quaresma (75.) illetve Guillermo (58.)
BATE Boriszov - Sahtar Donyeck 0-7
gólok: Alex Teixeira (11.), Luiz Adriano (28., 11-es, 37., 40., 44., 81.-11es), Douglas Costa (35.)
A csoport állása: 1. Port 7p., 2. Sahtar 5p., 3. BATE 3p., 4. Bilbao 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: