2015-07-24 15:34:45• hírek • Szatmár.ro

Nachbil borkóstolót tartottak a Duna hullámain

Rendhagyó helyszínen, egy hajón tartottak borbemutatót a krasznabélteki Nachbil pincészet munkatársai.

Egyre több helyszínen, egyre több országban vannak jelen a krasznabélteki Nachbil bioborok. Legutóbb Budapesten, a Duna hullámain, egy hajón tartottak borbemutatót a remek italokból. Erre a Transilvanium Alapítvány szervezésében került sor, amely rendszeresen szervez találkozókat az Erdélyből elszármazott, az üzleti életben és a közéletben jelentős szerepet vállaló személyek számára. Ez alkalommal az erdélyi gasztronómia gyöngyszemeiből összeválogatott vacsorára és találkozóra hívta tagjait a szervezet.

Az erdélyi borok közül pedig a Nachbil borászatot kérték fel arra, hogy bemutassa hagyományos technolgiákkal készített nedűit. A terroire jellegű borokat a pincészet munkatársai, Görbe Edgárd és Serli Csilla mutatták be a közönségnek.

A részvevők el voltak ragadtatva a krasznabélteki dombok talajának jellegzetességeit hordozó, hagyományos módszerekkel készített bioboroktól. Lehetőségük volt megkóstolni a Zöld Szilvánit, a Rajnai Rizlinget, a Cuvée Selectiont és az igazán különlegességnek számító Syraht is. Szuperlatívuszokban beszéltek a Nachbil Pincészet újdonságáról, a rozé pezsgőről is.

A jó hangulathoz elengedheteten zenét is Szatmár megyei zenészek biztosítoták: Henter Ambrus és zenekara fantasztikus hangulatt teremtett a Dunán haladó hajón.

Nachbil borbemutató a Dunán

Nachbil borbemutató a Dunán

Nachbil borbemutató a Dunán

Nachbil borbemutató a Dunán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: