2015-06-15 15:29:52• hírek • Szatmár.ro

Imádták a prágaiak a Nachbil borokat

Másodszor kapott meghívást a Nachbil borászat a rangos, Praga drinks wine nevet viselő borfesztiválra.

Prága idén második alkalommal szervezett nemzetközi borfesztivált Praha pije víno - Praga drinks wine címmel. A fesztiválnak  a gyönyörű Troja kastély pincéje adott otthont, amely méreteit és elágazásait tekintve is egyedülálló Európában. A fesztivál kapcsán fontos azt is megjegyezni, hogy nem akármilyen borokat hívnak meg ide. A szervezők figyelnek arra, hogy csak környezetkímélő, hagyományos technológiával készített borok vegyenek részt a rendezvényükön. Ez az oka annak, hogy Románia neves pincészetei közül csak a Nachbil kapott meghívást.

A prágai borfesztivál egyébként egyre népszerűbb: idén Románia mellett Szlovákia, Csehország, Olaszország, Ausztria, Magyarország, Szlovénia, Franciaország, Németország, Horvátorszag kapott meghívást a rendezvényre, így a Nachbil igen komoly mezőnyben mutatta be remek borait.

A Nachbil idén a nagyon sikeres vörösboraival - 2012-es Syrah, 2011-es Cabernet Sauvignon, 2012-es Trio Rosu - és friss, 2014-es fehérboraival - Trio Alb, Zöldszilváni, Rajnai Rizling -, valamint 2014-es rozéjával nyűgözte le a borkedvelő közönséget.

"Egyre erősebb a trend, hogy a borkedvelők nem az agyoncicomázott ízekre és agyonpermetezett szőlőkre kíváncsiak, hanem a helyi fajtákat, a helyi termőföld jellegzetességeit akarják megismerni. A természetes módszerekkel előállított boraink a krasznabélteki föld jellegzetességeit hordozzák magukban, talán pont emiatt  nagy sikere volt a nemzetközi borszakértőkből és borkedvelőkből álló közönség körében" - mondja Serli Csilla, a krasznabélteki Nachbil pincészet borásza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: