2015-11-28 13:34:15• hírek • Szatmár.ro

Aranyérmes lett a Nachbil Merlot-ja Budapesten

Egy arany és egy ezüstérmet szereztek a Nachbil borai a Kárpát-medencei Borversenyen.

A Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakképző Iskola idén tízedik alkalommal szervezte meg Budapesten a Kárpát-medencei Borversenyt. A meghívásos megmérettetésre a régió legjobb borászatait hívják meg minden évben, a krasznabélteki Nachbil pedig már állandó szereplőnek számít.

A Szatmár megyei borászat az elmúlt években már több aranyérmet is szerzett a rangos rendezvényen, a bírói testület imádta a Syrah és a Feketeleányka borokat.

Az idei verseny is jól alakult a Nachbil számára: a 2013-as Merlot aranyérmet, a 2014-es Rajnai Rizling pedig ezüstérmet kapott a szakértői zsűri pontozása alapán.

"Manapság a tiszta Merlot bor kevésbé népszerű, a borászatok általában házasítják ezt egy másik szőlőfajta borával, főleg a Cuvée-k szippantják be ezt. A Kárpát-medencei Borversenyen nagy meglepetést okoztunk a 2013-as évjáratú borunkkal. A borászatok csak a nagyon-nagyon jól sikerült Merlot-t palackozzák, az aranyérem pedig bizonyíték arra, hogy ez valóban nagyon jóra sikerült" - magyarázza Serli Csilla, a Nachbil borászat munkatársa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: