2016-10-17 11:52:16• hírek • (x)

Áram mellett már földgázt is szolgáltat az ElectricNet

Reizer Szabolccsal, az ElectricNet vezérigazgatójával beszélgettünk.

- Mivel foglalkozik a cég?
-Az Electric&Gas Power cég szabad piaci áram és gáz szolgáltató vállalkozás ami minőségibbb és olcsóbb szolglátatást biztosít az ügyfeleinek.

- Mik a tapasztalatok a májusi beszelgetésünk után? Mennyire nyitottak az emberek az új lehetőség kapcsán?
- Azt kell mondanom, hogy egyre nagyobb a nyitottság. Egyre többen tudnak a lehetőségről, egyre több személy próbálja ki és ajánlja is az ismerőseinek az Electricnetet, ennél jobb reklám pedig talán nincs is. Jelenleg Szatmár, Bihar, Kovászna, Máramaros, Kolozs, Olt és Galac megyében vagyunk jelen, havonta összesen nagyjából 1500 háztartással nő az ügyfélkörünk. Az elmúlt hónapokban szerzett tapasztalat azonban arra sarkall, hogy tovább bővítsünk, Maros, Valcea, Arges megyéket és Bukarestet vettük sikeresen célba.

- A technikai részt hogyan oldják meg?
- A termelő cégek mint amilyenek mi is vagyunk, például szélerőművek, napkollektorok segítségével előállítják az áramot és a meglevő disztribúciós hálózaton keresztül eljuttatják a fogyasztókhoz. Mivel mi rendelkezünk napkollektorokkal illteve szélerőmű-parkokkal - Szatmár, Galac és Maros megyében - így mi gyakorlatilag saját termékünket juttatjuk el mindenféle közvetítő cég nélkül.

- Cégeknek és magánszemélyeknek is szolgáltatnak?
- És önkormányzatoknak is: például Mikolának Szatmár megyében, Nagykapusnak Kolozsváron. Cégek is vannak az ügyfeleink között, például a Decolux, a Paste Tutti... és persze rengeteg magánszemély.

- Hogyan fogadják a fogyasztók az új ajánlatot?
- Nagyon boldogok, hogy lehetőségük van szolgáltatót váltani, de ez némi félelemmel vegyül, viszont amikor látják, hogy náluk vagy az  ismerősüknél változatlan a szolgáltatás, csak kevesebbet fizetnek érte, ők is a változás mellett döntenek. Örülnek, hogy van választási lehetőség. Végre az ő kegyeikért küzdenek a szolgáltatók.

- A májusi beszélgetésünk alkalmával szó volt arról, hogy az ElectricNet megkezdi a földgáz-szolgáltatást is...
- Ez mára meg is valósult. Sor került a gázpiac liberalizációjára is, mi pedig megkezdtük a szolgáltatást. Ez ugyanúgy működik mint az elektromos áram esetében is: ugyanazon a vezetéken ugyanazt a gázt kapja az ügyfél, de olcsóbban. Ugyanaz az illetekes jön ki, ha valami gond adódik a vezetékkel.

- Milyen előnyökkel jár még, ha a fogyasztó az ElectricNetet választja?
- Röviden: olcsóbb gáz és áramszolgaltatás. Ha belemegyünk a számokba, ez azt jelenti, hogy az ügyfél havi egy számlát tud spórolni éves szinten.

A magánszemélyek számára két ajánlatunk is van. Az egyik alapján minden hónapban ugyanolyan köbméter-áron kapja a földgázt. A másik ajánlat viszont azoknak szól, akik a fűtési szezonban nehezebb szívvel adják ki a nagyobb összeget. Ők a nyári hónapokban kicsit magasabb, a téli hónapokban viszont alacsonyabb áron kapják a gáz köbméterét. Mindkét esetben összességében ugyanannyit kell fizetni a gázért, a különbség viszont az, hogy a második lehetőséget választók télen alacsonyabb,  kisebb összegű számlát kapnak.

- Mit kell tennie az áram- vagy/és gázfogyasztónak, ha az ElectricNet szolgáltatásait szeretné választani.
- A váltáshoz nem kell más, csak egy gáz- vagy villanyszámla és egy személyi igazolvány. Sok esetben gondot okoz, hogy az ügyfélnek nem a saját nevén van a számla - ez megtörténhet akár haláleset, öröklés következtében is. Jelenleg a fő szolgáltatónál hetekbe és pénzbe kerül a szerződés-számla átírása. Nálunk egy személyi igazolvány, egy számla és egy irat, amelyik bizonyítja, hogy az illető nevén van az ingatlan, elég ahhoz, hogy az átírás megtörténjen. Ez nálunk ingyenes és rövid időn belül megvan.

- A számlafizetés is ugyanabban a rendszerben zajlik?
- Az ügyfél érthetőbb számlát fog kapni. Fizetési lehetőségek: Posta, Paypoint, Payzone, Transilvania Bank és a BRD bankok. Emellett telefon-központú cég vagyunk, bármilyen kérdéssel, gonddal telefonon lehet keresni minket, nem kell személyesen bejönni az irodába. A számunk: 0361-409-000.

- Hogy lehet kapcsolatba lépni önökkel?
- Az egyik lehetőség, hogy betér a székhelyünkre, amely a Iuliu Maniu utca 2. szám alatt, az Ankora épületében található, a buszmegállóval nagyjából szemben. A másik lehetőség, hogy jelzi szándékát akár a Facebookon is. Az ElectricNet munkatársai pedig felkeresik az otthonában. Úgy tartjuk, hogy az ügyfél otthon egy ismerős környezetben sokkal biztosabb magában, könnyebben dönt, mint egy számára idegen irodában. Ezt figyelembe véve keresünk fel otthon mindenkit, aki ezt kéri.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: