2015-11-07 17:36:54• hírek • Kocsis Zoltán

Április közepéig kell megneveznie jelöltjeit az RMDSZ-nek

Továbbra is a nyitottságnak kell jellemeznie az RMDSZ jelöltállítási procedúráit, hangzott el szombaton Kolozsváron a szervezet Szövetségi Küldöttek Tanácsának (SZKT) ülésén. Az érdek-képviseleti szervezet „kis parlamentjének" is nevezett fórumán döntés született arról is, hogy a jövő tavaszi helyhatósági választások jelöltjeit április 16-ig kell megnevezniük a területi szervezeteknek.

„Konkrét jelöltállítási szabályokat, kidolgozott procedúrát dolgoztunk ki a jövő évi választások és előválasztások kapcsán", foglalta össze dióhéjban Pataki Csaba szenátor.

Szatmárnémetihez és Marosvásárhelyhez hasonlóan mindenütt és minden esetben a nyitottság kell jellemezze a jelöltállítást, az előválasztásokat. Hogy ezek milyen formáit alkalmazzák, azt a területi szervezetek hatásköre eldönteni minden településen, magyarázta a politikus.

Pataki „pezsgő, konstruktív" ülésnek nevezte a szombatit, amelyen a „sok hozzászólásból nem hiányzott a pluralizmus sem". Döntés született arról is, hogy - hacsak valami előre nem látható esemény közbe nem jön - februárban ül össze ismét az SZKT. Hogy melyik településen, azt még nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a „kis parlament" régi-új elnöke Bíró Rozália Bihar megyei szenátor lesz.

Az SZKT-ban Szatmár megyét Pataki szenátor mellett Kereskényi Gábor és Erdei D. István parlamenti képviselők, valamint Gaman Mihály pusztadaróci, Piricsi Artúr sárközújlaki polgármesterek, Gindele Imre iskolaigazgató, Kovács Máté megyei-, Magyar Lóránd városi tanácsos és Véron András korábbi tasnádi polgármester képviselte. Kovács Jenő nagykárolyi polgármester családi okok miatt nem vehetett részt az ülésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: