2014-07-29 10:49:45• hírek • Kocsis Zoltán

Antik tárgyat talált, bűnvádi eljárást indítottak ellene

Nem gondolta volna a komorzáni lakos, hogy büntetőjogi eljárás lesz a következménye, amikor a mezőn egy régi pisztolyra talált. A kisgércei rendőrség azonban értesült az esetről, a férfi pedig most szabadlábon védekezhet.

A komorzáni C. Vasile július 25-én, pénteken mezőgazdasági munkálatokat végzett Komorzán település határában, amikor valami fémes dologra lett figyelmes. Mikor jobban megnézte, kiderült, hogy egy régi, a hajdúk által használt pisztolyra hasonlító tárgyra lelt.

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint a kisgércei rendőrség három nappal később, hétfőn az 50 éves férfi lakásán megtalálta és lefoglalta a töltények nélküli fegyvert. C. Vasile ellen büntetőjogi eljárást indítottak engedély nélküli fegyverbirtoklás miatt, a férfi szabadlábon védekezhet.

Bár a kifejezést sokan ismerik, vélhetően kevesen tudják, hogy a hajdúk fegyveres magyar marhapásztorok voltak. A 15. században jelentek meg. A török háborúk alatt érthetően szívesen fogadták meg őket katonáknak. Dózsa György leghűségesebb katonái voltak. Számuk a XVI. században ugrásszerűen megnőtt. A XIX. században nagy hangsúlyt fektettek letelepítésükre. Így alakult meg Hajdú vármegye is Debrecen központtal.

A legnépszerűbb apróhirdetési oldalakon egy hajdúk korabeli (vagy arra hasonlító) pisztolyt 20 euró közeli összegért lehet vásárolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: