2012-07-20 14:43:25• hírek • MTI/Hirado.hu

Ámokfutó kezdett gyilkolásba a Batman vetítésén - 14 halott

Az eset Denver egyik mozijában történt. A merényletben legkevesebb félszázan sebesültek meg és 14-en meghaltak.

Megölt 14 embert, és legalább 50-et megsebesített egy gázálarcot, golyóálló mellényt viselő, lőfegyveres 24 éves férfi péntek hajnalban a Colorado állambeli Denver egy mozijában, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film vetítése közben - közölte.

Az eset a város Aurora nevű peremkerületében történt, egy bevásárlóközpontban helyi idő szerint hajnali fél egykor, fél órával a vetítés kezdete után. Tízen a helyszínen meghaltak, négy sebesült a kórházba szállítás közben vesztette életét. A rendőrség őrizetbe vette az ámokfutással gyanúsított férfit.

Aurora rendőrkapitánya elmondta: a fiatalember odaállt az egyik moziterem ajtajába, bedobott a terembe több palackot - amelyekből füst vagy könnygáz áradt -, és lövöldözni kezdett. Őrizetbe vétele után átvizsgálták az autóját, és egy puskát, valamint két pisztolyt találtak benne. Indítéka egyelőre nem ismert.

Egy szemtanú egy helyi tévéadónak nyilatkozva azt mondta: először kis robbanásokat halottak, és azt gondolták, azok a szomszédos teremben játszott filmben szerepelnek. Utána azonban sikítani kezdtek az emberek, és összegörnyedve menekültek a teremből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: