2010-06-25 12:46:25• hírek • Póti Orsolya

Állásbörze a börtönben

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet a Szatmár Megyei Munkaügyi Központ (AJOFM) közreműködésével állás börzét szervezett a börtön sporttermében. A börzét olyan Szatmár megyéből származó foglyoknak szervezték, akiket két hónap múlva szabadlábra helyeznek.

Június 25-én, péntek délelőtt 10 órától állásbörzét szerveztek azoknak a foglyoknak, akiket két hónap múlva szabadlábra kerülnek. A büntetőintézetben a foglyok közül összesen hetvenhat szabadul két hónapon belül, a hetvenhatból pedig harminchat szatmári fogoly vett részt a mai állás börzén.

A börzén öt vállalat - a Noro Simex Kft. , a Tacomra Vállalat, a Bowlyg SB. Function, a Gamoni Kft., valamint a Viitorul Vállalat - mutatta be munkalehetőségeit és vállalaton belüli tevékenységeit, illetve a cégek képviselői részletes információs anyagokkal tájékoztatták az érdeklődőket. A foglyok összesen tizenhét munkahelyre jelentkezhettek, melyek közül a legtöbb szabad állást a Bowlyg SB. Function Vállalat ajánlotta fel, azaz tíz helyet kész ruhák összeállítására. Ezenkívül még felajánlottak két asztalos állást, egy kőműves munkát, valamint egy varrodai állást.


Állás börzét tartottak a börtönben
Állás börzét tartottak a szatmári börtönben


„A nemsokára szabadlábra kerülő rabok körében igen nagy az érdeklődés a munkahelyek iránt, mert egyre többen szeretnének dolgozni. Csak olyan foglyoknak szerveztük a börzét, akik valamilyen szakmai tapasztalattal, vagy képzéssel rendelkeznek." - mondta el Raluca Dimulescu az intézet sajtószóvivője.

B.J. három és fél éve tartózkodik börtönben, és negyven nap múlva helyezik szabadlábra. Ő az asztalos állásra jelentkezett, mert korábban bútorgyárban dolgozott. „Szabadulásom után mindenképp szeretnék dolgozni, hogy segítsek családomon, és hogy ne kerüljek többé vissza ide. Eddig körülbelül ötször hoztak be többszörös lopás miatt." - mondta el a Szatmár.ro-nak B. J. Egy másik fogoly szerint nagyon kevés az esély arra, hogy felvegyék a kőműves munkára, mert sajnos ebből csak egyet ajánlottak fel, ami iránt nagy volt az érdekeltség.


Nagy volt az érdeklődés az munkahelyek iránt



Nagy volt az érdeklődés az munkahelyek iránt


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: