2009-07-15 12:50:47• hírek • Gozner Gertrud

Alkotótábor nyílik

Július 15-én, szerdán nyílik meg az immár ötödik Monói Alkotótábor a Benedek család tulajdonában lévő kastélyban.

A Máraramaros megyei településen elhanyagolt állapotban hagyta maga után a kilencvenes évek elején a volt Állami Mezőgazdasági Vállalat Péterffi Sándor földbirtokos kastélyát.

Ezt az épületet vásárolta meg és újíttatta fel a hagymásláposi születésű Benedekné Cseterki Piroska szatmárnémeti vállalkozó, akinek családi kötődései is vannak Monóban és a környéken. A gyönyörű környezetben épült kastélyban ötödik éve a Benedek család szatmári festőművészek számára saját költségén nyári táborozásnak biztosít helyet.

A résztvevő művészeket a Benedek család a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagjai közül választották és hívták meg. Szatmárnémetiből Gergely Csaba, Tillinger Stefan, Katona Gábor, Dan George, Moldovan Cristina, Talpos Elisabeta, Kovács Emil, Nagy István, a magyarországi Simontornyáról pedig Reisz Tamás érkezik a Máramaros megyei táborba.

Július 24-én 15 órakor kiállítás is nyílik a helyben készült alkotásokból. A Benedek család biztosítja tíz napra a meghívott művészek teljes ellátását, akik a tábor végén felajánlanak 2-2-alkotást - tudtuk meg Gergely Csabától, az egyesület elnökétől.


Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a monói alkotótábor.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: