2014-09-11 20:38:20• hírek • Kocsis Zoltán

Alig egy perc alatt fenn a magasban!

A Szűcs József és Mos Olimpiu alkotta páros nyerte csütörtökön a tűzoltók számára harmadik alkalommal kiírt Lépcsőfutóversenyt Szatmárnémetiben. Ráadásul rekord idővel!

Romániában minden év szeptember 13-án ünneplik a tűzoltók napját. Ennek apropóján immár harmadik alkalommal szervezték meg csütörtökön a Lépcsőfutóversenyt. Ezen összesen 17 csapat vett részt. Közülük egy egység érkezett Nyíregyházáról, a mezőny többi részét pedig Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltói alkották.

A feladat első hallásra egyszerű volt: minél hamarabb fel kellett szaladni a lépcsőkön 32 méter magasba. A helyzetet nehezítette azonban, hogy mindezt teljes menetfelszerelésben kellett megtenniük, ami közel 20 kiló: védősisakkal, bevetéskor használt bakanccsal, oxigénpalackkal, slaggal...

A tűzoltóknak, hogy feljussanak a tömbház 10. emeletének megfelelő magasságba, 175 lépcsőfokot kellett megtenniük. A zsűri azt az időt mérte, amikor a páros második tagja is megérintette az oszlopon megjelölt helyet.

A leggyorsabbnak a szatmári alakulathoz tartozó Szűcs József és Mos Olimpiu páros bizonyult, ráadásul a három év legjobb idejét produkálták: egy perc öt másodperc alatt értek fel. A második helyen a szintén szatmári Cretu Szabolcs és Compas Gabriel végzett, ők öt másodperccel maradtak le a győztes pártól és hat másodperccel előzték meg a harmadik helyezett nyíregyházi egységet, Oszlár Gábort és Barkó Józsefet.

A verseny végén Gheorghe Dan parancsnok különdíjat adott át a legidősebb résztvevőnek, a 45 éves Andreica Ioannak, majd gratulált a győzteseknek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: