2007-06-30 23:54:19• hírek • Szatmár.ro

Vadiúj luxus hibrid a Lexustól

nlexus1Nagy a kereslet a Lexus hibrid modelljei iránt, ezért megalkottak egy új benzin-elktromos hajtású modellt.

A kocsi az olyan jómódú, környezettudatos vásárlóknak szól majd, akik a Toyota Priust nem találják elég különleges autónak.

Nagyon sikeresek a Lexus hibrid modelljei, így természetesen várható volt, hogy a japánok hamarosan előállnak a következő benzin-elektromos hajtású autójukkal. "A hibridhajtás mára a márka attribútumává vált" - nyilatkozta Steve Settle, a brit Lexus főnöke az Automotive Newsnak adott interjújában. Jelenleg három benzin-elektromos hajtású modell van a Lexus kínálatában, amik együtt a brit Lexus eladások 70%-át teszik ki; nem csoda tehát, hogy a márka bemutat egy kizárólag hibrid erőforrással kapható új típust. Az IS ugyan kapható az igen fejlett D-CAT dízelmotorral, mégis a hibrid az, ami megkülönbözteti a luxusszegmensben a márkát a többi versenytársától.

A vadonatúj modell 2009-ben kerülhet a vásárlókhoz, érdekessége pedig, hogy nem valamelyik meglévő modellcsalád egyik új tagja lenne, hanem egy teljesen önálló típus, akárcsak a Prius a Toyotánál.

nlexus2

 

A kocsit árban az IS és az RX 400h közé pozícionálják majd és ezt szánják a japán luxusmárka legtakarékosabb modelljének. Egy igazi zöld autóról van tehát szó, már amennyiben ez a luxuskategóriában egyáltalán elképzelhető. Az autó kifejlesztésére többek között azért szánta el magát a Toyota, mert piackutatásaik szerint a tipikus hibrid vásárló általában igen jómódú, a Prius pedig sajnos nem elég jellegzetes autó ahhoz, hogy a gazdag, individuális vásárlók elég vonzónak találják.

Az egyetlen kérdés csupán az, hogy vajon kapható lesz-e az Egyesült Államokban is az új kocsi, mert ezt egyelőre nem erősítették meg. Sőt, az európai forgalmazás is csak később indulhat, mivel kezdetben csak japánban és a kivételezett brit piacon lesz elérhető az újdonság. Egyelőre technikai részleteket sem közöltek a Japánok, így nem tudni, hogy vajon a takarékosság kedvéért szakítanak-e a minimum hat henger elvével, netán kivételt tesznek, mint a dízel esetében.

ma.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: