2016-12-07 11:40:53• hírek • Szatmár.ro

Ajándékcsomagok gyerekektől gyerekeknek

Egyre közeleg a Karácsony. Adventben nagy a várakozás, de nagy a készülődés is az ünnepre, mely hagyományainkban az ajándékozások idejét is jelenti. A gyerekek számára ez öröm, de lehet az örömszerzés ideje is, hisz a felnőttek is azt tanítják nekik, hogy ajándékot jobb adni mint kapni.

Németországi óvodások és iskolás gyerekek immár tíz éve minden évben cipősdobozos ajándékcsomagokat készítenek és küldenek hasonló korú, romániai társaiknak. A bajorországi Arnstorf, Reischach, Eichendorf, Johanniskirchen, Linden, Perach, Erlbach és Eggenfelden települések kisdiákjai az első adventi gyertyagyújtással egybekötve rakták teherautóra küldeményeiket.

A Hans Lindner Alapítvány közreműködött az idén is abban, hogy a csomagok eljussanak Romániába, illetve ezeket olyan közösségekbe továbbítsák, amelyek távol esnek a főutaktól és ahová általában más ajándékozók nem, vagy nagyon ritkán jutnak el. Idén a szeretetcsomagok a következő falvakba jutottak: Géres, Krasznamihályfalva, Királydaróc és Érszentkirály, Érkisfalu.

Az ablakokból kíváncsi szemek lesték türelmetlenül az ajándékok érkezését és szégyenlősen, de fülig érő mosollyal fogadták azokat. Mindenhol ünnepi verssel, imával és karácsonyi dalokkal kedveskedtek az örömvivőknnek. Szívet-lelket melengető volt látni, milyen boldogan vitték haza a gyerekek a gondosan csomagolt ajándékokat.

Sokan azt is megígérték, hogy ha nevet és címet találnak a dobozban, akkor Karácsonyra üdvözletet fognak küldeni és köszönetet mondanak a feladónak, hisz ők már tudják, milyen jó érzés jót tenni mással, főképp egy másik gyereknek meglepetést szerezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: