2011-03-17 10:17:53• hírek • Szatmár.ro

Ahonnan a Duna ered...

Ha csodálatos erdei tájakra vágysz, válaszd a Fekete-erdőt... Az erdei túrák mellett, látogass el Donauschingen városba, hiszen itt található a Duna-forrás, amely rengeteg turistát vonz évről évre.

Ha már eleged van a hosszú télből, és már az utazáson, a tavaszi kiruccanáson töröd a fejed, akkor ragadj térképet, és kezd el tervezni az útvonalat. A tervek ugyanis jó hatással vannak ránk, kizökkentenek a szürke hétköznapokból...

Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban fekszik egy hatalmas, fenyőerdőkkel borított hegyvidék, a Fekete-erdő, azaz Schwarzwald. Ki ne hallott volna az innen származó finomságról, a Schwarzwalder-tortáról, vagy az itt található kedves kis városokról, Freiburgról és Baden-Badenről. A Fekete-erdő rengeteg turistát vonz, hiszen úgy  városnézés közben, mint a nagy erdei túrák során gyönyörű látvány tárul az utazó elé.

Ahonnan a Duna ered...

A Brigach és Breg folyó Donauschingen város mellett egyesül, és innen Dunaként haladnak tovább. Itt építették meg a Duna-forrást, a forráskút pedig a Fürstenberg kastély kertjében található, melyet inkább csak a turisták kedvéért építettek. A valódi forrás nem a kastélynál, hanem feljebb az erdőben található, ahová igazán különleges élmény ellátogatni, hiszen itt még át is lehet lépni a folyót.

A forráskutat márványból faragott szoborcsoport és a dunai nemzetek által küldött márványtáblák veszik körül. Érdemes felfedezni a kis települést, mert számos érdekes látnivalót kínál, ilyen a Fürstenberg hercegség kastélya és a gyűjtemény épülete, a Donautempel, a St. Johann Kirche, a Diana forrás,  a Muzsikusok kútja és a Krisztus templom.

A világ legnagyobb kakukkos órája

Szintén a Fekete-erdőben, pontosabban Tribergben, a város szélén található a világ legnagyobb kakukkos órája. Érdekes élmény, ahogy kibújik a óriási kakukk az órából, mely négy és fél méter magas és négy és fél méter széles. Az Eble Uhren-Parkban mindenféle órát és emléktárgyat beszerezhetsz.

A Bodeni-tó

Ha már erre jársz, akkor el kell látogatnod Közép-Európa harmadik legnagyobb tavához, mely három ország, Ausztria, Németország és Svájc határán terül el. Ide látogatva fantasztikus látvány tárul eléd: a tavat körülölelő dombokat szőlők, gyümölcsösök és rétek színesítik. Érdemes ellátogatni a környező kis falvakba is, például Meersburgba, Németország legfestőibb városába, ahol a piactér még ma is működik, vagy Lindauba, melyet a szárazfölddel két híd köt össze, ugyanis ez a kis település a Bodeni-tó egyik szigetét foglalja el.


Donaueschingen -Forráskút
Donaueschingen: Forráskút


Lindau
Lindau


Meersburg
Meersburg


A Bodeni-tó
A Bodeni-tó


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: