2013-01-28 16:50:55• hírek • MTI

Elhunyt Pánczél Zoltán

Elhunyt életének 54. évében Pánczél Zoltán, Magyarország temesvári tiszteletbeli konzulja - közölte az MTI-vel hétfőn Magyarország bukaresti nagykövetsége.

A halálhírről kiadott közlemény szerint Pánczél Zoltán halála óriási veszteség Magyarország és a romániai magyarság számára. "Kiemelkedő tudósként, fáradhatatlan gazdaságfejlesztő és közösségépítő vezetőként egész életútjával a magyar-román kapcsolatokat, s különösen a romániai magyarságot szolgálta" - olvasható a közleményben.

Pánczél Zoltán romániai magyar üzletember volt, aki Szatmárnémetiben született 1959-ben, egyetemi tanulmányait Temesváron végezte, 2001 és 2009 között a Fornetti Románia vezérigazgatója volt. Az ő vezetése alatt a vállalat Románia legnagyobb franchise-hálózatává nőtte ki magát.

2009-ben nevezték ki Magyarország temesvári tiszteletbeli konzuljává. Ebben a minőségében Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Gorj és Mehedinti megyékben képviselte és segítette a magyar állampolgárokat.

Pánczél Zoltán a Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) alapító tagja volt, 2008 és 2011 között az egyesület elnöki tisztségét töltötte be, ezt követően a szervezet alelnöke volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: