2016-10-14 15:24:14• hírek • Kocsis Zoltán

Adócsökkentéssel támogatná a kisvállalkozókat Kereskényi Gábor

Adócsökkentéssel támogatná a kisvállalkozókat, családi vállalkozókat, egyéni vállalkozókat, szabadfoglalkozású vállalkozásokat - például ügyvédeket, orvosokat - Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. A tervezetet a városi tanács következő ülésén vitathatják meg.

Pénteki sajtótájékoztatóján Kereskényi emlékeztetett arra, hogy január elsejétől megváltozott az adótörvénykönyv. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy az ingatlanok után nem a tulajdonos jogi státusa, hanem annak felhasználása szerint kell fizetni.

A polgármester szerint a tavaly ősszel a Szatmárnémetiben véghezvitt adózási módosítások sok elégedetlenséget szültek, ezért azt javasolja, hogy azokban az esetekben, ha a magánszemélygek lakóhelyén kereskedelmi tevékenység zajlik, az adókulcsot 1,5%-ról 0,7%-ra csökkentsék. Ez 54%-os csökkentést jelent.

„Számításaink szerint ez 1,3 millió lejes kiesést jelent majd a városkasszának, de reméljük, hogy ezáltal a lakosok korrektebbül bevallják majd, ha kereskedelmi tevékenységet bonyolítanak, így ez kompenzálhatja a kiesést", magyarázta Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: