2014-10-01 14:46:57• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

A zene világnapját ünnepelték a refisek

Rendhagyó, ünnepi istentiszteleten vettek részt a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai a Láncos templomban, ahol a zene világnapja alkalmából műsorokat adtak elő, végül pedig a kilencedik osztályosoknak átadták a Kárpát-medencei Oktatási Alap által biztosított bibliákat.

Ebben a tanévben új időpontban tartatnak az iskolai istentiszteletek a református gimnáziumban, az eddigi keddi és pénteki félórás áhítatok helyett szerdán egy egész órás alkalom várja a diákokat a lelki felüdülésre.

Szerdán délelőtt 10 órától Ilonczai Zsombor iskolalelkész hirdette Isten szavát Lukács evangéliuma 4 részének 27-től 34ig terjedő versei alapján. Az igeszakaszt liturgusként a diákok adták tovább társaiknak. A lelkipásztor elmondta, hogy ha Jézust  befogadjuk életünkbe, annak ma is gyógyító hatása van.

Az igehirdetés után a zene világnapja alkalmából Higyed Gyöngyi tanárnő, egyházmegyei zenei előadó felkészítésében az iskola hetedikeseiből és nyolcadikosaiból álló kórusa énekelt, majd Rédai Ádám és Vajas Gréta zongorázott, valamint a harmadikosok furulyáztak, Mészáros Amanda és Varga Gabriella pedig népdalokat énekelt.

Október elseje a zene világnapja, ebből az alkalomból több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést. A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik.

Az istentisztelet záróakkordjaként a Kárpát-medencei Oktatási Alap által biztosított bibliákat adták át az iskola kilencedik osztályosainak és osztályfőnökeiknek.

Ünnepi istentiszteletet tartottak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: