2015-04-03 11:40:58• hírek • Szatmár.ro

A viharos szél tönkretette a Zárda templom tetőzetét

Fákat csavart ki, vastag ágakat tört és a Zárda templom tetőszerkezetét sem kímélte a csütörtökről péntekre virradó éjszaka tomboló viharos szél. Első látásra a Zárda-épületegyüttes tetőszerkezete több mint száz négyzetméteren sérült. Az instabil gerendák okozta veszély elhárításában a tűzoltóság segédkezett.

Az éjszakai szélvihar sokfelé okozott károkat. Eddigi információink szerint a szatmárnémeti Tisztviselőtelepen, a Titulescu téri parkban egy fát kidöntött, három fának pedig a vastag ágait törte le a nagy erejű szél.

Nem kímélte az időjárás a Vívóteremmel szemközt található park fűzfáját sem: a nyaranta a George Cosbuc-szobornak árnyékot tartó szomorúfűz egy vastag ágát tépte le a szél. A parkban dolgozó munkásoktól megtudtuk: nem vágják ki a csonkot, adnak neki még egy esélyt az életre.

A legnagyobb kárt a Szatmár.ro információi szerint a Zárda templom és a hozzá tartozó épületek tetőszerkezetén okozta a vihar. A templom és a Boldog Scheffler János Központnak otthont adó épület teteje több mint 100 négyzetméteren sérült, néhány helyen a szél egyszerűen feltépte az erős gerendákat. Az elszabaduló darabok megrongálták az egyik kéményt is, a fedél egykori darabjai közül pedig sok kötött ki a belső udvarban - szerencsére emberi sérülést nem okozva.

Azt, hogy a tető megsérült, egy autóval közlekedő ipari alpinista vette észre és jelezte a római katolikus egyháznak. Amikor felmentek a tetőre, hogy elhárítsák az elsőre jóval kisebbnek tűnő kárt, igencsak meglepődtek. A tető egyik sarkából konkrétan rá lehet látni az Iparosotthonra, egy másik sarokból az István téri park felé lehet ellátni a tátongó nyíláson.

A károk elhárításában aztán a tűzoltóság segítségét kérték, akik láncfűrészekkel és egyéni szerszámokkal 11 óra után meg is érkeztek a helyszínre.

Amennyiben van fotód a szélvihar okozta egyéb károkról, oszd meg azt a Szatmár.ro olvasóival is! Küldd a fotót egy rövid magyarázattal a szatmar@szatmar.ro címre!

A viharos szél megrongálta a Zárda épületegyüttes tetejét

A viharos szél megrongálta a Zárda épületegyüttes tetejét

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: