2016-07-26 18:12:43• hírek • Szatmár.ro

A tilosban parkoló autók elszállítása lehet a jó megoldás

Kereskényi Gábor polgármester a Municípiumok Országos Egyesületének elnökségi gyűlésén vett részt hétfőn. Ezen szóba került a tilosban parkoló gépjárművek elszállításának ügye is. A polgármester szerint amikor a törvény lehetőséget ad erre, Szatmárnémetiben is élni fognak a lehetőséggel.

A Municípiumok Országos Egyesületének elnökségi gyűlésén újra téma volt a tilosban parkoló autók elszállításának az ügye. Erről épp most zajlik a közvita, ennek lezárását követheti a törvénymódosítás, ami majd egy lehetőséget ad az önkormányzatok kezébe, hogy megszüntessék a közlekedést sok esetben akadályozó tilosban való parkolást. Kereskényitől megtudtuk: szinte minden municípium polgármestere egyetért az intézkedéssel és már nagyon várják a törvénymódosítást.

A szatmáriak is tapasztalhatják, hogy sok autótulajdonos van, akik fittyet hánynak a szabályokra, a járdára, parkolnak úgy, hogy egy gyalogos el sem fér mellettük. Másokat a kerékpárút nem érdekli, megint mások egy-egy sávban egyszerűen leállítják a közlekedést a tilosban hagyott autójukkal. A támában több Facebookos csoport is alakult, amelyekben naponta tűnnek fel a felháborító parkolásokról készült képek - és néhány visszatérő szereplő is van.

"Kisebb visszatartó ereje van a bírságolásnak, mint az autó elszállításának" - vallja Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere is, aki amennyiben a kormány az elvárásoknak megfelelően változtatná  a törvényt, bevezetné a járművek elszállítását.

A bírságokat egyébként sokan nem is veszik figyelembe, a külföldön bejegyzett autók esetében szinte lehetetlen a pénzbüntetések behajtása.

A polgármester szerint Szatmárnémetiben két "szállítóautó" is el tudná látni a feladatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: