2015-07-21 16:37:09• hírek • Szatmár.ro

Búcsúzunk kollégánktól, Romász Jánostól

A szatmári sport- és vidéki riportert, újságírót 48 évesen ragadta el közülünk a betegség.

Szomorú hírt kaptunk 16 óra után néhány perccel: szeretett kollégánk, mindenki Jani bátyája, a Krónika és a Szatmári Magyar Hírlap sportriportere, majd a Szatmári Friss Újság vidéki riportere távozott közülünk. Teste feladta a harcot a súlyos megbetegedés ellen.

Romász János 1967. június 23-án született. Gyermekéveit szülőfalujában, Piskolton töltötte. A mostani Kölcsey Ferenc Főgimnázium jogelődjében tanult, közben az Olimpiánál focizott - innen is eredt szenvedélye a labdarúgás iránt. Az Unio gyárban dolgozott, majd elvégezte az Ady Endre sajtókollégiumot és a kolozsvári székhelyű Krónika napilap sportszerkesztője lett. A Szatmári Magyar Hírlap indulásával Szatmárnémetibe szerződött, a napilap sportrovatának mindvégig a vezetője volt. A lap megszűnésével a Friss Újság vidéki újságírója lett. A betegséget néhány hónappal ezelőtt fedezték fel a mindig élettel teli barátunk testében.

Vidám volt, szerette és tisztelte a munkáját, hivatását. Barátságból, emberségből számtalan alkalommal bizonyított, nincs is olyan ember, aki ne szerette volna a Fradi-fanatikus mosolygós Janit. Számos szép emléket, szállóigévé vált mondatokat hagyott ránk.

Újabb remek újságírót veszített tehát el a szatmári magyar közösség Romász János személyében. Most mindenki szívében ott a szomorúság, de gondoljunk arra: most újra találkozhat barátjával, a néhány éve eltávozott Fodor Istvánnal. A két sokat látott és megélt cimbora pedig most újra a vállára veszi a riportertarisznyát, mint azt tették annyi éven át együtt, és nekivágnak új kalandokat, témákat és riportalanyokat keresni valahol, egy másik világban...

Barátunkat és kollégánkat csütörtökön 14 órától kísérjük utolsó útjára a kökényesdi temetőben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: