2016-04-28 17:44:45• hírek • Szatmár.ro

A színház épületének felavatása kapcsán lett hatalmas perpatvar

Fesztivál vagy nem fesztivál - illetve kampány vagy nem kampány. Ez volt a nagy kérdés!

A csütörtöki rendes havi tanácsülés pontjai között szerepelt egy nagyobb összeg kiutalása a Szatmárnémeti Északi Színháznak, hogy az több előadással is megünnepelje a felújítást követő újranyitást.

Az RMDSZ-frakció a határozattervezettel kapcsolatban több kritikát is megfogalmazott: például nem szerepel benne a fesztivál neve, bizonyos esetekben a költségvetést érezték túlzottnak és az esemény időpontja miatt (kevéssel a választások előtt, a városnapok műsorában) burkolt kampányrendezvénynek nézték az átadást.

Maskulik Csaba azt kifogásolta, hogy az Északi Színház épületének nincs meg a tűzoltósági engedélye, így ott nem tarthatnak előadást. Szerinte a megfelelő erősségű áram sincs biztosítva a megfelelő működéshez. Szőcs Péter szerint a támogatás igénylését még az év elején le kellett volna tenni, úgy, ahogy egyéb kulturális eseményeknél is történt. Butka Gergely a marketing-költségekre szánt összeget sokallta: szórólapokra, plakátokra és reklámbannerekre 12 ezer lejt kértek a szervezők.

"Eltúlzottnak tartom az ilyen méretű marketing-költségvetést, annál is inkább, mert tisztában vagyok az árakkal. Felhívnám a tanácsosok figyelmét, hogy tavaly a La Damburi kétnapos ifjúsági fesztivál támogatására összesen 10 ezer lejt szánt a polgármesteri hivatal" - mondta Butka.

Lehetőséget kapott a válaszadásra Andrei Mihalache, a román társulat művészeti igazgatója és Vasile Taranu vezérigazgató. Mint kiderült, ők nem fesztiválként értelmezik a négy előadásból és kisebb kísérőrendezvényekből álló rendezvénysorozatot, melynek részeként a debreceni, a kolozsvári és a  bukaresti színház is fellépett volna. Taranu szerint ez nem a Sorompók nélkül színházi fesztivál újraélesztése lett volna, programot pedig lehet szervezni az új épületben, mert az év végéig türelmi időt kaptak a tűzoltósági engedély ügyében.

Az esemény támogatását végül az RMDSZ és a PNL frakció megvétózta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: