2014-07-18 16:58:43• hírek • Szatmár.ro

A szatmári gazdákért lobbiztak

A mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és a vidékfejlesztés volt a középpontjában azoknak az egyeztetéseknek, melyeket csütörtök délután folytatott Budapesten az RMDSZ Szatmár megyei küldöttsége.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, Magyar Lóránd, a Szatmár Megyei Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség (AFIR) főosztályvezetője, Balogh Sándor, a Tasnádi Magánérdészeti Hivatal igazgatója és Kovács Máté, a Megyei Tanács vidékfejlesztési bizottságának tagja megbeszélést folytatott Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) elnökével. Jakab István bemutatta a MAGOSZ és az anyaországi agrárkamarai rendszer felépítését és gyakorlati működését. A szatmári küldöttség kiemelte egy szakmai érdekképviseleti szervezet létrehozásának szükségességét.

A küldöttséget fogadta Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára és Román István helyettes államtitkár, akik szintén támogatásukról biztosították a Szatmár megyei gazdák önszerveződési igényét. Felmerült egy hatékony agrárszakképzési rendszer megszervezése és fejlesztése Nagykárolyban, ami megfelelne mind a munkapiaci keresletnek, mind a mezőgazdaság specifikus igényeinek.

"Mindkét találkozót sikeresnek ítélem, hisz fontos, hogy a szakpolitikákban is legyen egyfajta együttgondolkodás, közös tervezés és cselekvés az anyaország és a kárpát-medencei magyarság között. E tekintetben pedig nyitott partnereink vannak Magyarországon" - hangsúlyozta Kereskényi Gábor. A képviselő úgy véli, hogy Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye agrár szempontból is egy egységet alkot, ezért is fontos, hogy az itteni gazdák megszerveződjenek és bekapcsolódjanak abba az információs hálózatba, mely Magyarországon eredményesen működik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: