2012-11-26 17:25:32• hírek • Póti Orsolya

A szatmári Zsidó temető képekben

A szatmárnémeti Nagy Zsinagóga karzatán "Beth Haim" címmel nyílt fotóművészeti kiállítás november 24-én a Prisma Fotóművészek Egyesülete, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Zsidó Hitközség szervezésében.

A tárlat anyagát a Prisma egyesület tagjai állították össze azokból a munkákból, amelyek a november 10-11. között megrendezett workshop keretében készültek. A workshopra Teodor Radu Pantea, a nagyváradi egyetem professzora irányításával került sor, melynek keretében előbb szemináriumon, majd szabadtéri fotózáson vehettek részt az érdeklődő szatmári fotósok.

A rendezvény második napján közel harmincan voltak jelen és fotózták a Zsidó temetőben található régi sírköveket, sírfeliratokat, szimbólumokat és síroszlopokat. A temetőben készült fotókból november 26-án, hétfőn 14 órától kiállítás nyílt a Nagy Zsinagóga karzatán, ahol jelen voltak a Prisma Fotóművészek Egyesületének tagjai, a Zsidó Hitközség elnöke, Décsei Miklós, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ munkatársai, valamint a kiállító művészek nagy része.

A jelenlevőket elsőként Dan Bale, az egyesület elnöke köszöntötte, majd Robert Costea fotóművész és Décsei Miklós mondott néhány köszöntő szót.

Az érdeklődők a következő amatőr fotósok és fotóművészek munkáit láthatják két héten keresztül: Blaga George, Buze Corina, Silaghi Laura, Jula Ciprian, Coasas Vlad, Costea Robert, Cos Raul, Gönczy Tamás, Király Attila, Manta Carina Ada, Miclaus Dorel, Olosz Ferencz, Póti Orsolya, Keresztesi István és Véber István.

A kiállítás munkanapokon 11.00-16.00 óra között látogatható.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: