2013-09-30 09:59:47• hírek • Szatmár.ro

A szabályos közlekedés gyermekéletet ment!

A szatmári közúti rendőrök figyelmeztették a gyermekeket a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

Szomorú tény, hogy a 2013-as év első nyolc hónapjában húsz gyermek vesztette életét a Romániában olyan balesetben, amelyben ők voltak a vétkesek. Az 5-10 év közötti gyerekek összesen 204 balesetet okoztak idén, tízzel többet mint az elmúlt évben. A balesetekben további 189 gyermek súlyos sérüléseket szenvedett.

A statisztikákat látva a román rendőrség arról döntött, hogy országos kampányba kezd, melynek célja, hogy a gyerekekben tudatosítsák a közlekedési szabályok betartásának fontosságát.

Szatmárnémetiben a Fabricii úti szupermarket parkolójában vasárnap tartották az első ilyen rendezvényt, amelyen a gyermekeknek egy, a rendőrség által kihelyezett közlekedési táblákkal tarkított útvonalon kellett egy kört megtenniük. Minden gyermek apró jutalomban részesült és a rendőrök felhívták figyelmüket, hogy miben hibáztak.

A szülők is jó tanácsokat kaptak, írásban. Ezen szerepel többek között, hogy nagyon fontos megtanítani a gyermekeknek: csak a járdán közlekedjenek, ne járjanak a szegélykő szélén, mert elveszíthetik az egyensúlyukat és egy autó elé eshetnek; csak a jelzőlámpa zöld fényénél keljenek át az úttesten, de még számos egyéb tanács is szerepel a szórólapon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: