2015-06-14 19:18:05• hírek • Kocsis Zoltán

A sporté volt a főszerep szombaton

A sporté volt ugyan a főszerep a Szatmári Ifjúsági Napok második napján, szombaton azonban remek koncertek és Slam Poetry tette SZINesebbé az eseményeket.

A sportos fiatalok három sportágban három különböző helyszínen mérhették össze tudásukat. A labdarúgást favorizálók a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum műfüves pályáján csaptak össze. A kosárlabdát kedvelők a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán pattogtatták a Spaldingot, míg az intellektuelek az RMDSZ székházában ülhettek a sakktáblák mellé.

A focibajnokság végeztével a MIK-RMDSZ csapata vehette át az első helyezettnek járó díjat Muresán István MIK-elnöktől. A streetball-tornát a meglehetősen fura nevű 3 Perc csapata nyerte, míg a sakkviadal végén a 14 éven aluli korosztályban Miron Cezar, a 14-18 év közöttiek közül pedig Anghelus Alin végzett az élen, őket Kereskényi Gábor parlamenti képviselő jutalmazta.

A délután a District 15 pubban indult, ahol Deák Dávid Dániel MIK elnökségi tag nyitotta meg a Slam Poetry-t, amely során amatőr írók, költők, slammerek olvasták fel verseiket.

A tavalyi Utcazene Fesztivál nyertese, a Quartett együttes a Gravel Gardenben, Dj Gem-B pedig az Aqua Clubban lépett fel, e két zenei csemegével ért véget a nap.

A sportversenyek helyezettjei:
foci
: I. helyezet: MIK-RMDSZ
II. Úthenger
III. Hypervenon
IV.(dicséret) Los Coyones

Streetball: I.3 Perc
II
.Nagykárolyi MIK
III. Kölcsey
IV.(dicséret)Bosszúállok

Sakk:
14 éves korig:
I
.Miron Cezar
II.Sălajan Stefania
III. Kui Márk
IV. Kui Dea
14-18 éves korig:
I.Anghelus Alin
II. Lázár Róbert Tamás
III.Ardelean Lorela
IV. Ilonczai Dávid
V. Simon Norbert
VI. Kocsmáros János

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: