2008-12-22 19:22:37• hírek • Szatmár.ro

Fodrászképzés fiataloknak

Hétfőn került sor arra a szemináriumra, mely keretében lezárták azt a projektet, melynek a gyermekvédelmi rendszert elhagyó felnőtt fiatalok elhelyezkedésének elősegítése volt a célja. Összesen 29 fiatal vett részt a fodrászképzésen.

A napokban zárult le az az Európai Unió által finanszírozott Phare projekt, melyet a Beauty International kft. és a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság közösen készített a gyermekvédelmi rendszert elhagyó felnőtt fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedésének elősegítése céljából. A hétfői szemináriumon jelen voltak azok a fiatalok, akik részt vettek a fodrászképzésen illetve esetleges munkaadóik is.

A projekt keretében kezdő fodrászképzést illetve fodrász szakképzést tartottak a fiatalok számára, mely elvégzése után, immár diplomával a kezükben megpróbálhatnak helytállni a munka mezején. Czikai Éva, a projekt vezetője szerint, a projekt sikeresnek mondható, hiszen néhányan már a képzés alatt találtak munkát a szakmában, azon kívül egyre több fiatal fiú is kezd érdeklődni a szakma iránt.

A szemináriumon beszámolókat tartottak a projekt eredményeiről, annak szociális hatásairól, illetve azokról a jövőbeli tevékenységekről, melyek a továbbiakban előrevetítik a projekt folytonosságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: