2008-02-06 13:17:47• hírek • Anna Szelényi

A hajszíned kapcsolatban áll jellemeddel

Ha hiszed, ha nem, hajviseleted, valamint hajszíned elárulja személyiséged legfőbb vonásait.

Egyesek szerint a szőkék alacsony intelligenciahányadossal rendelkeznek, de ez a kijelentés csupán egy mítosz, amelynek ellenkezőjét számos kutatás bizonyítja.


Ha nemrégiben a szőke hölgyeket ilyen módon katalogizálták, a jelenben sokkal inkább egoistának, mint műveletlennek definiálják őket. Ennek ellenére a szőkék még mindig a férfiak első számú preferenciái közé tartoznak, főleg ha hosszú és kissé hullámos hajjal rendelkeznek.

Az a mód, ahogyan a szép nem képviselői megigazítják hajukat, vagy akár a hajszín is kapcsolatban áll jellemükkel és személyiségükkel.

A haj hosszúsága

Azok a hölgyek, akik lófarokban hordják hajukat, megközelíthetetlennek vannak nyilvánítva. A középhosszú haj alacsony önbizalomról tanúskodik, ám ezek a hölgyek igen barátságosak. A hajhosszabbításhoz folyamodó nők igen büszkék. A rövid hajú nők bármikor készen állnak segítséget nyújtani és általában jó szándékúak.
A haj a férfiak esetében is tájékozódást nyújt, így az egyik legismertebb kritérium a kopaszodó férfiakat célozza meg, akikről úgy tartják, hogy a legjobb szeretők.

A hajszín befolyásolja a személyiséget

A Yale egyetem kutatói által végzett felmérés következtében kiderült, hogy a barna hajú nők az elvárásokkal ellentétben naiv, konzervatív és igen érzékeny személyek. A szőkék messze állnak a jól ismert sztereotípiától, így ők szexisek, egoisták és elbűvölőek.

Abban a percben mikor egy nő véget akar vetni egy kapcsolatnak (főleg, ha hosszú távú volt), lemond a hosszú hajról és a középhosszú, vagy rövid hajat választja. A pszichológusok bebizonyították, hogy e módon nyilvánulnak meg a nők egy csalódást követően.

Köztudott, hogy a nők valamilyen változást igényelnek, amikor életükben a dolgok nem épp úgy alakulnak, ahogy szeretnék, ezért a frizuraváltás a legegyszerűbben elérhető opció.

Egy válás következtében rövidre vágott haj, annak a jele, hogy a nő (pillanatnyilag) nem akar több férfit az életében. Azok a nők, akik lemondanak hajdíszükről, nagy bátorságról és önbizalomról tanúskodnak.

Ahogyan egy megszakadt kapcsolat esetében is pontot teszünk és újrakezdjük az életünket, úgy van a haj esetében is: a rövidre vágott frizura idővel megnő.

Sz. A.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: