2011-03-28 16:11:32• hírek • Szatmár.ro

Több szexuális partner és prosztatarák kapcsolata

Az utóbbi évtizedben számos európai és amerikai kutató vizsgálta, milyen tényezők váltják ki a férfiak körében egyre gyakrabban előforduló prosztatarákot.

Az örökletes tényezők, az életmódbeli negatívumok, a változó kor következményei stb., mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a prosztatadaganat minél korábbi életkorban megjelenjen. Tény az, hogy előfordulása az 50 év körüli férfiaknál a leggyakoribb. Az American Journal of Epidemiology által készített tanulmány szerint azoknak a férfiaknak, akiknek életük során az átlagosnál több szexuális partnerük volt, ráadásul védekezés nélkül létesítettek kontaktust, gyakrabban fordult elő prosztatarák.

Az Illinois Egyetem kutatói szerint, szoros összefüggés van a szexuális partnerek magas száma és a prosztatarák kialakulása között. A felmérésben 1456 prosztatarákkal diagnosztizált férfi vett részt, akiknek 50 éves korukig átlagosan 30 szexuális partnerük volt. A túlhajszolt szexuális élet nemcsak az immunrendszert és a veseműködést gyengíti, hanem a prosztata egészséges működését is jelentősen károsítja. A védekezés nélküli szexuális kontaktusok révén pedig megnő annak az esélye, hogy a különböző vírusok is fokozzák a rák kialakulásának esélyét. A vizsgálat során ugyanakkor kiderült, hogy ehhez a tényezőhöz még a negatív életmódbeli faktorok is hozzájárultak, aminek következtében a több szexuális partnerrel rendelkező férfiaknál, mintegy 80 százalékkal megnő a valószínűsége annak, hogy prosztatarákot diagnosztizáljanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: