2014-11-23 17:40:08• hírek • Kocsis Zoltán

A motorháztetőre ugrott az ittas gyalogos

Két cserbenhagyásos gázolás is történt a hétvégén Szatmárnémetiben és Nagykárolyban, ám egyik sem a „klasszikus formában" fordult elő. Szatmárnémetiben például az ittas gyalogos az autó motorháztetejére vetette magát.

Az eset még péntek este történt a Szatmárzsadányi (Closca) úton. Egy Nagy-Britanniában bejegyzett gépkocsi nem adott elsőbbséget az úttesten éppen átkelő csoportnak, mire az egyik férfi öklével belecsapott az autó jobb első sárhányójába. A sofőr ettől ideges lett, kipattant a járműből és a két férfi között lökdösődés alakult ki. Majd a 24 éves gépkocsivezető visszaült a járműbe és el akart hajtani, csakhogy az amúgy láthatóan ittas gyalogos ráugrott a motorháztetőre!

Néhány méter megtétele után a férfi az úttestre esett, az autós pedig elhajtott. A vehemens gyalogos kisebb sérülést szenvedett, az autós ellen - akit később sikerült azonosítania a szatmári rendőrségnek - gondatlanságból elkövetett testi sértés és cserbenhagyásos gázolás miatt indítottak eljárást.

Hasonló vádpontok miatt védekezhet majd a bíróságon a 36 éves B. Levente is, aki szintén pénteken Nagykárolyban sodródott át egy kanyarban Volkswagenjével a szemben lévő sávba és gázolt el egy kerékpárost. A 79 éves A. Attila akkor ragaszkodott hozzá, hogy ne értesítsék a hatóságokat és őt se lássák el kórházban. A jóakarat azonban balul sült el, hisz két órával később fia kénytelen volt kihívni a mentőket. Az autósnak így nem csak gondatlanságból elkövetett testi sértés hanem cserbenhagyásos gázolás miatt is felelnie kell.

A megyében történt egy harmadik baleset is a hétvége első felében, szombat délelőtt Batizon. Az 57 éves Ioan B. Ford típusú személygépkocsijával egy mellékútról érkezve nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő Volkswagennek, amelyet a 29 éves avaspataki T. Ana vezetett. A balesetben utóbbi autó utasa, egy 12 éves kislány könnyebb sérüléseket szenvedett. A helyszíni vizsgálat alapján egyik gépkocsivezető sem fogyasztott alkoholt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: