2015-08-31 16:38:49• hírek • Szatmár.ro

A megyei buszjáratok ügye téma volt a megyei tanácsülésen is

Kereskényivel Adrian Stef is egyetértett: nem szabad az utasokat a város szélén hagyni.

A Szatmár Megyei Tanács rendes havi ülésén is szóba került a megyei és megyeközi autóbuszjáratok ügye. A júliusi városi tanácsülésen ugyanis arról döntöttek Szatmárnémeti tanácsosai, hogy megszüntetik a Decebal híd alatt található autóbuszmegállót, a járművek csak hivatalos autóbuszállomásokat használhatnak szeptemben elsejétől, illetve az utasok csak bizonyos megállókban szállhatnak fel vagy le ezekről.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke az augusztusi városi tanácsülésen, illetve a csütörtökön megtartott megyei tanácsülésen is jelezte, hogy újra kell gondolni a buszjáratok ügyét. "Munkásokról és diákokról van szó elsősorban. Azt elfogadhatatlannak tartom, hogy a vidékről beérkező diákot a város szélén tegye le a busz. Hogy fog eljutni az iskoláig? Hiszen a Transurban kijelentette, hogy nincs kapacitása újabb vonalak beiktatására!" - mondta Kereskényi.

A képviselővel Adrian Stef is egyetértett, Mircea Govor pedig kijelentette: már beszélt Dorel Coica polgármesterrel és megpróbálnak megoldást találni az ügyben.

Úgy tűnik tehát, hogy ha szeptember elején meg is szűnik a Decebal híd alatti buszmegálló, azt vagy hamarosan újra fogják indítani, vagy az is lehet, hogy egy új autóbuszállomást hoznak létre a közelben - hangzott el a tanácsülésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: