2015-11-25 12:14:10• hírek • Szatmár.ro

A megújult parókia épületéért adtak hálát

Jótékonysági bált rendezett Halmiban a Református Egyházközség. Nagyon jó alkalom volt ez arra, hogy hálát adjanak a belül teljesen megújult parókia épületéért, egymásért, megköszönjék az Úr Istennek, hogy erőt és kitartást adott a gyülekezetnek, és szinte teljesen önerőből, illetve imádkozó hívő szívű adományozók jóvoltából ez a nagy munka elkészülhetett. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok egy szívvel - lélekkel voltak együtt.

„Szabad nekünk ma örvendeznünk, vigadoznunk, mert az Úristen is örül, ha bennünket örvendezni lát - kezdte a köszöntők sorát Elek Arnold Zoltán lelkipásztor. Megköszönte mindazt a munkát, komoly erőfeszítést, amelyet a gyülekezet mellett, a halmiak egész közössége elvégzett a református parókiáért.

A lelkipásztor szavai után Pataki Csaba szenátor szép, és aktualizált humorral teljes szavait zárhattuk a szívünkbe. Pataki, Riedl Rudolf a Szatmár Megyei Tanács alelnökének társaságában vett részt a bálon. Köszönjük szépen, hogy jelenlétükkel megajándékoztak bennünket. Dr. Incze Lajos polgármester szavai után, közös imádsággal kezdődhetett a mulatság.

Hajnalig ropták a táncot a bálozók, akiknek a soraiban kisbábonyiakkal, kökényesdiekkel, dabolciakkal, túrterebesiekkel is találkozhattunk. A talpalávalót pedig a túrterebesi Vokál Duó biztosította, így ezen a bálon most kivételesen úgy táncoltunk, ahogy a terebesiek fütyültek.

"Köszönetet mondunk a halmi Református Egyházközség Presbitériumának, Nőszövetségének, Ifjúságának, akik munkájukkal, adományaikkal nagyban hozzájárultak a bál sikeréhez. Illesse köszönet Halmi Község Tanácsát, Polgármesteri Hivatalát, a helyi RMDSZ-t, magánszemélyeket, adományozókat, akik nemcsak pénzt, de időt és energiát is szántak arra, hogy Halmiban ez a kezdeményezés hagyománnyá váljon. Legyen azonban mindenek felett a hála és a köszönet az Istené, aki mindeddig megsegített bennünket." - számolt be lapunknak Elek Arnold Zoltán halmi lelkipásztor.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: