2014-10-30 20:31:22• hírek • Kocsis Zoltán

A magyar nyelvű feliratok hiányát nehezményezte Magyar

A magyar nyelvű feliratok hiányát nehezményezte a Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén Magyar Lóránd. Az RMDSZ frakciójának elnöke a hiányosság kiküszöbölésére és a törvény betartására szólította fel a város vezetőit.

Magyar szerint elfogadhatatlan, hogy Szatmárnémeti közterületein, parkokban, játszótereken csak románul olvashatóak a feliratok, információk. Emlékeztetett arra is, hogy a Május 14 negyedben az 1970-es árvíznek emléket állító alkotáson is csak román felirat olvasható.

Nem ez az első alkalom, amikor RMDSZ-tanácsos a magyar nyelv alkalmazásának hiánya miatt emel szót. Maskulik Csaba az augusztusi ülésen tette szóvá az ügyet, emlékeztetve többek között arra is, hogy a polgármesteri hivatal honlapjának magyar felületére szinte semmilyen anyag nem ment fel az elmúlt két évben.

A tanács sportbizottságának tagjaként Magyar felszólalásában azt is kifogásolta, hogy az Olimpia labdarúgóklubjának vezetősége folyamatosan elmulasztja összehívni az igazgatótanácsot. „Az elmúlt fél évben kétszer cserélt edzőt a csapat, ám erről mi csak kívülállóként értesülünk. Hamarosan kérik majd a támogatást, ám nekünk nincs rálátásunk a költségvetésre", méltatlankodott Magyar.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: