2014-09-15 16:12:25• hírek • Kocsis Zoltán

A lelkiismeretes és következetes munka sikerre vezet – több mint ezren kezdték az évet a Kölcseyben

„Az iskola akkor él, akkor nyeri el értelmét, ha gyerekzsibongástól hangos", köszöntötte a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjait és pedagógusait Pataki Enikő igazgatónő. Kereskényi Gábor szerint az intézmény olyan pluszt tud adni az ott tanulóknak, amivel később kicsit több tud lenni mindenki.

Akárcsak országszerte mindenütt, hétfő délelőtt a Kölcsey Főgimnáziumban is útjára indult a 2014-2015-ös tanév. Az intézmény udvara megtelt diákokkal és pedagógusokkal, az emelvényen pedig Pataki Enikő igazgató és Bálint Zsuzsa aligazgató, valamint Dobai Bernadett KÖFEDISZ-elnök mellett helyet foglalt Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, Ilyés Gyula, Szatmárnémeti korábbi polgármestere, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkár-helyettese, valamint Maskulik Csaba városi tanácsos.

„Az iskola akkor él, akkor nyeri el értelmét, ha gyerekzsibongástól hangos. Új feladatok, kihívások várnak rátok, megismerni a világot, de sokakra közületek vizsgák is az év végén: a másodikosok, hatodikosok egységes felmérőkön, a nyolcadikosok képességvizsgán, a tizenkettedikesek érettségi vizsgákon, a harmadéves posztlicisek szakmai záróvizsgán kell bizonyítsanak", köszöntötte a diákokat Pataki Enikő, egyben pedig felhívva a figyelmüket az előttük álló feladatokra is.

„A lelkiismeretes és következetes munka azonban sikerre vezet majd", találta meg a bátorító szavakat is az igazgató. Ennek mintegy bizonyítékaként Pataki dióhéjben felvázolta azt is, az előző tanév során milyen kiváló eredményekkel szerepeltek az iskolaközösség tagjai a különböző megyei, országos és nemzetközi megmérettetéseken, tantárgyversenyeken és az országos vizsgákon.

„A Kölcsey név kötelez!", jelentette ki határozottan Kereskényi Gábor beszédében, majd örömének adott hangot, amiért „korábbi iskolatársakat immár szülőként látom itt viszont és amiért korábbi tanáraim közül sokan továbbra is itt állnak. Számukra sok egészséget kívánok, hogy a következő generációk gyarapodására is gyakorolni tudják ezt a kemény és sokszor oly kevéssé meghálált munkát". A parlamenti képviselő kifejtette, szilárd meggyőződése, hogy az utóbbi évek viharai és változásai ellenére „a Kölcsey szellemisége nem változott. Ez az iskola mindig is adott egy pluszt a diákoknak. Egy olyan pluszt, ami által később mindenki egy kicsivel több lehet", mondta Kereskényi.

Dr. Átyim Pál, a tanfelügyelőség képviseletében a szatmári magyar oktatás bástyájának nevezte a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot. A diákokhoz szólva elmondta „a körülöttetek zajló változások sebességét, sokaságát nem mindig ti határozzátok meg, de józan ész és saját lelkiismereti szabadságotok alapján mindig úgy tudjátok kialakítani a fontossági sorrendet, hogy elérhessétek céljaitokat. Így válhattok nagyszerű elődjeitek példás eredményeit folytató, a szatmári magyar tannyelvű oktatás méltó képviselőivé, szüleitek, nevelőitek és a közösség büszkeségévé. "

Amint azt Dobai Bernadett KÖFEDISZ-elnök elmondta, az iskolaközösségre az idei tanévben is számtalan verseny, foglalkozás vár: folytatódik a mentor-program, nem marad el a gólyahétvége, a novemberi gólyabál, de lesz farsangi mulatság is és tavasszal pedig ismét megszervezik a már elmaradhatatlan Kölcsey Napokat.

A 2014/2015-ös évet 1066 tanuló kezdi meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban - 55 óvodás, 108 elemista, 122 általános iskolás, 655 középiskolás és 126 posztlíceumi diák. Ők azok, akik tovább dolgozhatnak az iskola jelmondatának - „Hass, alkoss, gyarapíts!" - szellemében, 64 kiváló pedagógus vezetésével.

A megnyitón elhangzott a diákok tolmácsolásában az iskola himnusza, a Kék virág is, majd a maturandusok a legkisebbeket kézen fogva kísérték be az osztályaikba.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: