2015-09-24 17:42:49• hírek • Szatmar.ro

A lélek és a test összhangjában

Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök megáldotta, a diákok pedig futballmeccsel fel is avatták a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum felújított sportpályáját.

Öt-öt lett a végeredménye annak a barátságos labdarúgó mérkőzésnek, amit a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum futballcsapata játszott a Ferencvárosi Torna Club (FTC) utánpótlás csapatával szeptember 24-én. A mérkőzésre nem akármilyen alkalomból került sor, a Magyar Kormány Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül támogatta a Líceum sportpályájának felújítását, és ezt avatták fel csütörtökön.

Az ünnepségen Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök, Pataki Csaba szenátor és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő mellett a magyarországi támogatók részéről jelen volt Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke és Vígh László, a Magyar Labdarúgó Szövetség infrastruktúráért felelős igazgatója is.

A líceum diákjainak rövid, táncos performanszával vette kezdetét a rendezvény, majd beszédek hangzottak el. Schönberger Jenő püspök megköszönte a támogatást; Ádámkó István igazgató emlékeztetett, a sport a test útján nyitja meg a lelket; Kubatov Gábor elnök a felújítás eredményessége kapcsán tovább buzdított, hogy "álmodni érdemes, küzdeni kell mindig, feladni soha"; Vígh László infrastruktúra-igazgató pedig kiemelte, a sport nagyon jó eszköz arra, hogy a jövő társadalmát egészséges életmódra neveljék - ehhez pedig megfelelő infrastruktúra kell.

Ezt követően vágták át a szalagot, Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök megáldotta a felújított sportpályát, majd megkezdődött a jó hangulatú mérkőzés a líceum csapata és a Ferencváros utánpótláscsapata között, amit  a hivatalosságok és a vendégek is végignéztek - a főpásztor már a Kubatov Gábortól kapott személyre szabott Fradi-mezben.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: