2014-04-24 16:02:09• hírek • Kocsis Zoltán

A lehető legszigorúbb büntetést kapta Vivien gyilkosa

Az új büntetőtörvénykönyvben szereplő tételek szerinti legszigorúbb büntetést kapta Ovidiu Detesan, aki tavaly ősszel előbb megerőszakolta, majd brutálisan meggyilkolta élettársa húgát, az alig 10 esztendős Dragos Vivient.

A Szatmár Megyei Törvényszék csütörtökön hozta nyilvánosságra ítéletét. Ezek szerint Detesan nemi erőszakért 8 év, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért pedig 16 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. A két ítéletet a törvényszék összevonta, tovább 2,8 év ráadással megtoldotta, minek következtében a gyilkos a következő 19 évét és 4 hónapját a rácsok mögött töltheti.

A kis Vivien esete egész Szatmárnémetit felbolygatta és felzaklatta tavaly ősszel. A szociálisan hátrányos helyzetű gyerek nővérével, Edinával, annak élettársával és a pár két gyerekével lakott együtt egy nyomorúságos lakásban. Amikor eltűnt, a rendőrség számára Detesan lett az egyik első számú gyanúsított. A férfi azonban mindent tagadott, még a kislány keresésében is aktív szerepet játszott. A hazugságvizsgáló azonban már szinte tarthatatlanul megingatta pozícióját és kevéssel később bevallotta rettenetes tettét.

A 10 éves Vivient a Golescu-híd melletti ortodox templomban látták utoljára, Detesan társaságában. A 23 éves férfi a Kubik-tó bozótrengetegébe csalta, ahol egy kalyibában előbb megerőszakolta. Hogy rettenetes tettét leplezze, a szörnyeteg képes volt megölni a kislányt. Detesannak három gyereke van az alig 18 éves Edinától....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: