2016-06-01 15:12:20• hírek • Szatmár.ro

A kölcseysek megint megőrültek!

Mások mellett rockerek, boldog hippik és Trónok Harca-rajongók búcsúztak pénteken az Alma Matertől a Kölcseyben. Az iskolaudvarra való bevonulás is rendhagyó volt, hiszen a Gaudeamus helyett az A nézését meg a járását című sláger csendült fel. A búcsúzó és a búcsúztató beszédek is tele voltak poénokkal - ilyen volt az idei Bolond Ballagás.

Leginkább a kolozsvári vagy a marosvásárhelyi Diáknapok őrült hangulatához hasonlít a Kölcsey Ferenc Főgimnázium bolond ballagása. A diákok és a tanárok is a nagy megmérettetés és a könnyes búcsú perceit megelőzően elengedik magukat, sok esetben jelmezbe bújnak és nevetéssel teli rendezvényen búcsúznak az iskolától.

Ez idén sem történt másként, a fergeteges bulit szerdán délben tartották. Az őrült végzősök - élükön az osztályfőnökökkel - karneváli hangulatban vonultak be az iskolaudvarra. Voltak köztük rockerek és hippik is, na meg sima őrültek, fiúk női ruhában, diáklányok bajusszal férfinak maszkírozva... és még sorolhatnánk. Ütős poén volt az egyik osztály Trónok Harca-poénja is, akik az osztályuk ajtaját is magukkal vitték a felvonulásra, egy Hodor-portré kíséretében.

A bevonulást követően aztán bemutatkoztak egyenként az osztályok: a legtöbb esetben egy-egy szóvivő beszélt az elmúlt négy év eseményeiről, a XII. C viszont egy közös produkcióban mesélt a diáktársaknak a tanárokról és az együtt töltött időről.

Az A-sok sokat küzdöttek a tanulás és a tanárok ellen, a háborúnak pedig sérültjei és áldozatai is voltak - így jóval kevesebben fejezték be az 12 osztályt, mint ahányan elkezdték annak idején. A B-sek lógásokról, 18 székből épített toronyról, tárgyak dobálásában és az informatika-laborban pedig a Heartstone játék gyakorlásából jeleskedtek. A C-sek bemutatkozását megnézheted videónkban. A D-sekről kiderült, hogy sárgaságot kaptak román óra előtt, fittségüket pedig Filip tanár úrnak köszönhetik. A XII. E-be olajbogyók jártak, akiknek az életét csúf-gonosz dolgozatok nehezítették meg. Az F osztályosok az elmúlt négy évben igen megviselték az osztálytermüket, de persze a javításról is gondoskodtak.

A rendezvény egy nagy közös tánccal ért véget, most már jöhet a könnyes búcsú és a nehéz vizsga.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: