2016-02-18 08:24:31• hírek • Szatmár.ro

A képzőművészeti múzeumban látható Sztrharszky Kálmán tárlata

Február végéig lesz látható a Bonbonosdoboz címet viselő fotóművészeti kiállítás.

Szerda délután óta látogatható a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban Sztrharszky Kálmán Hunyad megyében élő fotográfus Bonbonosdoboz című tárlata. A kiállítás anyaga az elmúlt másfél évben készült, az alkotó a 60 kiállított fotóval olyan apróságoknak, részleteknek állít emléket, amelyek mellet nap mint nap elmegyünk és észre sem vesszük ezeket. Sztrharszky számára a fotó egy eszköz, akár a festő kezében az ecset.

A megnyitón Cristina Gloria Oprisa beszélt az alkotásokról, minden képet egy-egy haikuhoz hasonlítva. Elmondta: a fotós hétköznapi tárgyak fényképezésével is tud művészi hatást kelteni, sajátosan megválasztva a fényképezés szögét.

Sztrharszky Kálmán a Hunyad megyei Szimérián született, 2014 óta tagja a Képzőművészek Egyesületének (UAP). Fotóit számos egyéni és közös tárlaton ismerhette meg a közönség, alkotásait már Egyiptomban is kiállították.

A most közszemlére tett fotókból először nyílt tárlat, a folytatásban ezeket a közeljövőben Vajdahunyadon, Déván és Resicabányán fogják kiállítani.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: