2016-07-05 14:21:53• hírek • Szatmár.ro

A jövő héten kezdődik a Decebal híd felújítása

Kereskényi Gábor polgármester a kedd délben megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a jövő hét folyamán megkezdődik a Decebal híd nagyszabású felújítása. A munkát egy Szilágy megyei cég nyerte el, amelynek dolgozói remélhetőleg legtöbb két és fél hónap alatt elvégzik a közlekedés korlátozásával járó munkálatokat.

Több mint nyolc évvel ezelőtt zajlottak legutóbb felújítási munkálatok Szatmárnémeti legforgalmasabb hídján, a Decebal hídon - az újabb renoválás pedig sürgetővé vált. Kereskényi Gábor polgármester bejelentése szerint az egy ideje emlegetett felújítás jövő hét folymán veszi kezdetét. Ennek részeként felújítják az úttestet, a járdákat, a villanyoszlopokat, de a dilatációs réseket is átvizsgálják és elvégzik a szükséges javításokat.

Mivel különösen nagy az autós forgalom a hídon, ezért a munka megkezdésével az iskolai év lezárásáig vártak, ugyanis ilyenkor számottevően csökken az gépjárműforgalom. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a reggeli, illetve délutáni dugó elmarad, ráadásul az úttest felújítása miatt csökkenni fog a használható sávok száma. A polgármesteri hivatalban is tisztában vannak azzal, hogy nehezebb lesz átkelni a hídon a felújítás ideje alatt, a munkát viszont mindenképpen el kell végezni.

"Egyszerre két sávon fognak dolgozni a felújítást végző Szilágy megyei cég emberei, tehát a másik két sávon zavartalanul járhatnak majd a gépjárművek. Kértem a cég vezetőit, hogy a lehető legoperatívabban dolgozzanak, így remélhetőleg két, két és fél hónap múlva már visszaáll a megszokott közlekedési rend a hídon" - mondta Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: