2016-12-12 10:07:38• hírek • Szatmár.ro

A hétvégén tartották az iskolák úszóversenyét

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum nyerte a legtöbb érmet.

Szombaton a Select uszodában rendezték meg a Szatmár megyei iskolák közötti úszóversenyt. A szervezők nagy örömére szolgált, hogy a megmérettetésen 30 iskola vett részt összesen 170 gyermekkel.

A verseny elsődleges célja az úszósport népszerűsítése volt, valamint a versenyszerű sportolásra való buzdítás is nagy hangsúlyt kapott. A gyerekek nagy meglepetésére a díjakat Pop Simonától vehették át, Szatmarnémeti újdonsült olimpiai bajnokától, aki nem csak sportolói kvalitásával vivta ki a kis versenyzők csodálatát, hanem egyszerűségével és emberségével is.

A gyerekek külön korosztályokban és nemek szerint versenyeztek, az úszásnem viszont szabadon választható volt - így sokan a gyorsúszást választották. Az első helyezett 30, a második 20, a harmadik pedig 10 pontot kapott, ezen pontszámok alapján állt össze a végeredmény, azaz derült ki, hogy melyik iskola nyerte az értékes - és hasznos - ajándékot.

Az első helyen a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum végzett, az ő ajándékuk egy motoros kaszálógép volt, amit valószínűleg jól fel tudnak majd használni az iskola parkjának karbantartásában. A második helyezett a Constantin Brancoveanu Általános Iskola lett, ők egy magasnyomású pumpát nyertek iskolájuknak, míg a harmadik helyezett Grigore Moisil Általános Iskola leltára egy ipari porszívóval gyarapodott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: