2014-09-13 16:30:43• hírek • Szatmar.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Renáta: Szép Napot! A nevem Renáta és a segítségét szeretném kérni. Más szakemberekhez is fordultam, de nem kaptam még választ. Kitöltöttem egy tesztet és gyanakszom, hogy depressziós vagyok. Tapasztaltam pár egyértelmű jelet pl.: régi szokások vagy hobbik elhanyagolása, gyakori hangulat ingadozás, rossz közérzet.. Nagyon félek, hogy valami nagy gond van velem. Beszéltem a bátyámmal erről, de úgy érzem, nem vett komolyan. Azt mondta, biztos csak beképzelem magamnak ezt a dolgot. Mostanság nem jönnek össze a dolgok, haszontalannak érzem magam. Képtelen vagyok dönteni dolgokban és ezzel fájdalmat okozok másoknak. Válaszát előre is köszönöm.

Borsi Zsuzsa: Nem értem, pontosan mire is szeretne választ kapni. Ha arra, hogy depressziós-e, akkor azt kell mondanom, hogy levél alapján nem tudok diagnózist felállítani. Ehhez szükséges lenne legalább két személyes találkozó. Amennyiben szeretne, kérhet időpontot a következő telefon számon: 0261-714413. Ha nem ez volt a kérdése, kérem pontosítsa!

Borsi Zsuzsától ide kattintva kérdezhetsz!


Lia: Tisztelt Ügyvédnő! Bár bagatell kérdéssel fordulok Önhöz, de jelent pillanatban nincs kitől megkérdezzem. Egyik ismerősöm beperelni készül egy céget. Mivel jár ez a per, bíróságra kell járni? Gondolom, hogy sok minden függ az ügy részleteitől is, de érdekelne, hogy olyan létezik, hogy pereskedés bíróságra járás nélkül? Előre is köszönöm válaszát!

Gittinger Orsolya: Egy ilyen polgári/kereskedelmi/munkajogi peres eljárásban (pontosan nem tudom mi lenne az eljárás tárgya, hiszen az nem derül ki a levélből), nem szükséges  a felek személyes megjelenése a bíróság előtt. Amennyiben a bíróság mégis szükségesnek tartja a jelenlétüket, erre vonatkozóan idézést küld ki, amelyik tartalmazza a személyes megjelenésre vonatkozó rendelkezést. Az esetek többségében a feleknek van jogi képviselője (megbízott ügyvéd, jogász), aki részt vesz a tárgyalásokon.
Nagyon fontos, hogy amennyiben a pereskedő fél sem jelenik meg és jogi képviselője sincs, akkor írásban kell kérni az ügy tárgyalását a fél hiányában is, ellenkező esetben, ha egyik fél sem jelenik meg, az ügyet a bíróság felfüggeszti, és csak illeték kifizetése után, kérésre folytatja.

Gittinger Orszolyától ide kattintva kérdezhet!


Putyi: Tisztelt doktor úr! Az a problémám, hogy most már lassan 2 hete, hogy folyamatosan, ahogy kinyitom a szemem, fáj a fejem, de csak a jobb oldali része, a halántékomtól a tarkómig. Nem erős fajdalom, inkább ilyen zsibbadt nyomás és lüktető érzés. Szeretném kérni az ön véleményét, előre is köszönöm!

Dr. Láng László: Lehet egy tarkótáji idegzsábája, de zona zoster és más betegség is okozhat hasonló tüneteket, nem beszélve különböző szembetegségekről (zöld hályog stb.). Keresse fel a háziorvosát!

Dr. Láng Lászlótól ide kattintva kérdezhetsz!


Gyuri: Kedves Péter. Mint említettem, vettem egy házat - ha annak lehet nevezni szoba-konyha. Amint említettem, régi téglából volt, de a volt tulaj lebontotta és habtéglából építette vissza a felet, a többi pedig úgy maradt felújítatlan. Erre kérném a segítségedet, hogy mit csináljak? Nincs benne semmi - vízre, arámra, gázra gondolok - tudnál nekem segíteni, hogy mit csináljak.

Bodnár Péter: Nem tudom milyen-szerű segítségre gondolsz. Ebben te kellene nekem segítened...

Bodnár Pétertől ide kattintva kérdezhetsz!


János: Kedves Csilla! Szeptember 4-én szüreteltünk, köbméteres tartályban forralunk, jelenleg szépen el kezdett forrni. Kérdésem az lenne, hogy a hőmérséklete 27 Celsius fok, ez sok vagy még elfogadható? Van lehetőség, hogy pincébe levigyük. Kérem szíveskedjék mielőbb válaszolni. Köszönettel János!

Serli Csilla: A fermentáció hőtermelő folyamat. Fehér borok esetében az erjedés optimális hőmérséklete 16-22° C, sőt illatos fehér borok eseteben 12-16° C.
A pincében kellett volna kezdeni, ha most leviszi, a hőmérséklet csökkenése miatt megállhat a fermentáció, főleg akkor, ha nagy a különbség.

Serli Csillától ide kattintva kérdezhetsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: