2014-09-11 22:27:43• hírek • Szatmar.ro

A bringásokhoz és a kajakosokhoz csatlakozhatsz a Mobilitás Napján

Gyalogosan, kerékpáron vagy kajakon - a lényeg, hogy egészségesen és környezetkímélően - így lehetne összefoglalni a Mobilitás Napjának üzenetét. A zöld aktivisták és környezetvédelmi szervezetek, a világ nagyon sok városához hasonlóan Szatmárnémetiben is változatos programokkal várják az érdeklődőket szombaton.

A programok szombat délelőtt 9 órakor a Decebal-híd lábánál a kajakrodeó-bemutatóval kezdődnek majd. Ezt követően pedig bárki kipróbálhatja a vízi sportot, amennyiben korábban jelentkezik Kegyes Rudolfnál a 0786036666 telefonszámon. Azok, akik szombaton kajakon szeretnének eljutni Szatmárnémetiből Csengerig, jelentkezzenek mihamarabb a megadott elérhetőségen. A szervezők ugyanis 35 kajakot bocsátanak a résztvevők rendelkezésére. Szintén nagyon fontos, hogy amennyiben péntek 15.00 óráig átadják a szervezőknek kerékpárjaikat, akkor ők átviszik azokat Csengerbe. Erre azért van szükség, mert partra szállás után ezekkel a bringákkal csatlakozhatnak a többi kerékpároshoz, akik Óvári határában táboroznak majd.

A mobilitás napja arra is lehetőséget nyújt, hogy végigbiciklizzünk a Szamos partján, pontosabban töltésén, egészen a határig, sőt azon túl is, Csengerig. A kerékpárosok is a Decebal híd lábától indulnak szombaton 11 órától. A rendezvény alkalmával a határt is megnyitják, így a kerékpárosok délután 16 óráig hagyhatják el az országot a töltésen.

A tervek szerint a szatmárnémeti biciklisek egy ugyancsak kerékpáros magyarországi csoporttal találkoznak, majd az érdeklődők egy közvitában is részt vehetnek. A megbeszélés témája az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában a határon átnyúló programok keretein belül megpályázható környezetvédelmi projektek. A közvitán Dorel Coica, Szatmárnémeti, illetve Forján Zsolt, Csenger polgármesterei is részt vesznek.

A rendezvény zárásaként a Vetési Polgármesteri Hivatal piknikezni várja a résztvevőket.

A rendezvény szervezői a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, partnerei pedig a Szatmár Megyei Tanács, a szatmárnémeti, a vetési és a csengeri önkormányzat, valamint a 4Wild Moments Alapítvány minden érdeklődőt és mozogni vágyót sok szeretettel vár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: