2015-10-10 18:46:47• hírek • Szatmar.ro

A budapesti Nemzeti Színházban a Harag György Társulat

A tavalyi színházi évad legnépszerűbb előadásával, Az elveszett levél című produkciójával vendégszerepel a budapesti Nemzeti Színház nagyszínpadán a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A Sorin Militaru elismert román rendező által színpadra állított előadás a budapesti színház határon túli színházi programja keretében látható. Emellett az esemény az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Erdélyi Művészek Hete elnevezésű kulturális programsorozat része is, amely ötletgazdája és koordinátora a budapesti Transilvanum Alapítvány.

A Nemzeti Színház határon túli programjában a szatmári színház előadása mellett a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes és a Heveder zenekar közös produkciója, A banda című táncjáték, valamint a révkomáromi Jókai Színház Mihail Bulgakov: Álszentek összeesküvése című darabja szerepel.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója szerint, a meghívott színházak azért különlegesek, „mert azon túl, hogy magyarok, megtermékenyülnek egy másik nemzet kultúrájával is, és ezáltal egy nagyon erőteljes jó hatás érvényesül bennük".

„Ezek az előadások reprezentatív mintát adnak a környező országokban működő magyar színházi törekvésekből" - fogalmazott az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Kulcsár Edit, a Nemzeti Színház dramaturgja.

Az elveszett levél 2015. október 11-én, vasárnap, közép-európai időszámítás szerint 19 órától látható a magyar fővárosban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: