2015-07-17 14:10:37• hírek • Szatmar.ro

Harmadszor is a harmadik körben jön a BATE?

Amennyiben beigazolódik a papírforma, és a Videoton, illetve a Steaua is továbbjut a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe, akkor ott a fehérorosz, illetve a szerb bajnok vár rájuk. Ha tényleg beigazolódik a papírforma. Ha nem, akkor ír, illetve grúz kirándulás elé nézhet a magyar, illetve a román bajnok.

Az UEFA nyoni székházában péntek délben sorsolták ki a BL-selejtező következő körének párosításait. A Videoton, amely a második kör első meccsén idegenben 1-0-ra legyőzte a walesi The New Saints csapatát, ennek megfelelően bizakodhat a továbbjutásban, a BATE Boriszov - Dundalk párharc győztesével mérkőzhet meg. Az első meccsen a papírformának megfelelően a BATE nyert hazai pályán, ám meglepetésre csak 2-1-re. Ennek ellenére a fehéroroszok maradnak a továbbjutás esélyesei. Amennyiben összejön a BATE - Videoton párosítás, akkor egy igen fura sorozat folytatódhat.

A BATE ugyanis az előző két évben egyaránt találkozott magyar csapattal, egyaránt a BL harmadik selejtezőkörében - és sajnos egyaránt továbbjutott. Pedig mindkétszer jól kezdődött! Két éve a Debrecen biztató 2-2-es döntetlent szerzett idegenben, hogy aztán odahaza simán kikapjon 2-0-ra. Tavaly Debrecenben játszották az első meccset, akkor a Loki 1-0-ra nyerni tudott. Mi több, a magyar bajnok a visszavágón is megszerezte a vezetést. A BATE ugyan fordítani tudott, de a 90. percig a Debrecen állt továbbjutásra. Ekkor jött Sergej Krivec, beállította a 3-1-es végeredményt, továbbjuttatva ezzel csapatát - majd napokon belül a francia élvonalbeli Metz-hez szerződött. Mit mondhatnánk, szépen búcsúzott...

A Dundalk is kétszer találkozott eddig magyar ellenféllel, de neki nincsenek ilyen kellemes emlékei: a Honvéd és a Vasas ellen három vereség és egy döntetlen a mérlegük. Mi több, 1967-ben 8-1-re kaptak ki a Fáy utcában.

A Videoton ezzel szemben eddig sem fehérorosz, sem ír csapattal nem találkozott.

A román bajnok Steaua is bizakodva várhatja a visszavágót a Trencsén ellen, hisz Szlovákiában 2-0-ra győzni tudott. Hogy ki lesz az ellenfele a harmadik körben, az egyelőre talány, mivel a Partizan Belgrád némi meglepetésre csak szűk 1-0-val tudott nyerni a grúz Dila Gori ellen. Amennyiben a kaukázusi ország csapata fordítani tudna, akkor a Steaua ismét utazhat Grúziába. Azért ismét, mert a tavaly - szintén a harmadik körben - a Dinamo Tbiliszivel csapott össze. Idegenbeli 2-0-ás siker után a hazai 1-1 elég volt a román rekordbajnoknak a továbbjutáshoz.

Némileg talán meglepő módon szerb csapattal csak egyszer találkozott a Steaua, még 2004-ben, az UEFA-kupában. Akkor idegenben 4-2-re nyert, odahaza 2-1-re kikapott - de továbbjutott. Jóval nagyobb tapasztalata van a románok ellen a Partizannak, amely a Dinamo, a Temesvár, a Galac és a Progresul ellen összesen tízszer lépett pályára. Legutóbb 2008-ben a Temesvárt kettős győzelemmel intézte el.

Az első mérkőzéseket július 28-29-én, a visszavágókat augusztus 4-5-én rendezik.

A BL harmadik selejtezőkörének párosításai:
Bajnokok ága:

The New Saints (walesi)/VIDEOTON (0-1) - BATE Boriszov (fehérorosz)/Dundalk (ír) (2-1)
FK Sarajevo (bosnyák)/Lech Poznan (lengyel) (0-2) - FC Basel (svájci)
Ludogorec (bolgár)/Milsami Orhei (moldovai) (0-1) - Skënderbeu (albán)/Crusaders (északír) (4-1)
FK Ventspils (lett)/HJK (finn) (1-3) - Maribor (szlovén)/FK Asztana (kazah) (1-0)
AS Trencín /Steaua Bucuresti (0-2) - Partizan Beograd /Dila Gori (1-0)
Celtic (skót)/Stjarnan (izlandi) (2-0) - Qarabag (azeri)/Rudar Pljevlja (montenegrói) (0-0)
Midtjylland (dán)/Lincoln Red Imps (gibraltári) (1-0) - APOEL (ciprusi)/Vardar (macedón) (0-0)
Hibernians (máltai)/Maccabi Tel-Aviv (izraeli) (2-1) - Viktoria Plzen (cseh)
Dinamo Zagreb (horvát)/Fola Esch (luxemburgi) (1-1) - Molde (norvég)/Pjunik Jereván (örmény) (5-0)
Salzburg (osztrák) - Malmö (svéd)/Zalgiris (litván) (0-0)

Nem bajnoki ág
Young Boys (svájci)-Monaco (francia)
CSZKA Moszkva (orosz)-Sparta Praha (cseh)
Rapid Wien (osztrák)-Ajax (holland)
Fenerbahce (török)-Sahtar Doneck (ukrán)
Panathinaikosz (görög)-FC Bruges (belga)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: