2015-07-28 13:12:55• hírek • MTI

A Videoton edzője szerint verhető a magyarfaló BATE

fotók: vidi.hu
fotók: vidi.hu

Újra a BATE Boriszovot kell legyőznie a magyar bajnoknak ahhoz, hogy bejusson a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába: a Videoton kedden fogadja fehérorosz riválisát, amely tavaly ugyanebben a szakaszban a Debrecent búcsúztatta.

A székesfehérvári együttes a második körben a walesi TNS-t ejtette ki 2-1-es összesítéssel, igaz, a hazai pályán játszott visszavágón csak a hosszabbításban tudta kicsikarni a továbbjutást érő gólt. A BATE az előző fordulóban az ír Dundalkot verte otthon 2-1-re, majd az idegenben játszott gól nélküli döntetlennel harcolta ki a harmadik körbe kerülést.

A fehérorosz együttes tavaly 1-0-ra kapott ki Debrecenben, majd a visszavágón az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert 3-1-re, s továbbjutott. Két évvel korábban a Debrecen biztató, 1-1-es döntetlent ért el idegenben, majd 2-0-ra kikapott hazai pályán. Az elmúlt két évben azonban olyan meghatározó játékosok hagyták el a BATE-t, mint Aleksandr Hleb (Genclerbirligi), Maksim Bordacsev (Tom Tomszk), Egor Filipenko (Malaga) vagy a tavalyi továbbjutást jelentő gólt szerző Szergej Krivec (Metz).

Átigazolásokkal kapcsolatos hír, hogy elhagyta a Videotont a klub el-salvadori csatára, Arturo Alvarez, aki állítólag a spanyol élvonalba, a Granadához vagy a Rayo Vallecanóhoz tart.

Bernard Casoni, a Videoton edzője szerint verhető ellenfélnek tűnik a BATE, a győzelemhez azonban javulni kell a helyzet-kihasználásban. A francia tréner hétfői sajtó-tájékoztatóján reményét fejezte ki, hogy jól fognak teljesíteni kedden, és a játékosok végre túllépnek saját magukon, valamint kihasználják az előttük adódó lehetőségeket. Hozzátette: a továbbjutás két találkozón dől el, de mindenképpen fontos az első összecsapás, amelyen mentálisan és fizikailag is a maximumot kell nyújtaniuk.

Casoni azt hangsúlyozta, ismerve az idegenben szerzett gólok fontosságát, jó eredménynek tartana egy kapott gól nélküli meccset. Mint mondta, arra készíti fel a Videotont, hogy a lehető legtöbb gondot okozza a BATE Boriszovnak.

Az edző kiemelte, csak rajtuk múlik a siker, a jövő pedig a csapat erejében rejlik. Megemlítette, hogy az idény kezdete óta góllövőt keresnek, de nem akar ezzel magyarázkodni az eddigi gyengébb szereplés miatt, mert az előző találkozókon is több játékos lőhetett volna gólokat.

Kérdésre elmondta, a Haladás ellen 1-0-ra elvesztett bajnoki találkozón együttese a szezon eddigi legjobb félidejét produkálta az első 45 percben, szerinte fokozatosan javul a csapat teljesítménye, de az önbizalom még hiányzik. "Nincs más választásunk, mindent bele kell adnunk, mert a munka kifizetődik és akkor eredmények is lesznek" - fogalmazott Casoni.

A sajtó-tájékoztatón elhangzott, hogy a nemrég szerződtetett válogatott csatár, Rudolf Gergely előző klubjában kétmeccses eltiltást kapott a nemzetközi mérkőzésekre, ezért őt a klub ugyan benevezte, de nem játszhat a párharc során.

Alekszandr Jermakovics vezetőedző a székesfehérvári mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, nagy harcra készülnek a magyar bajnok elleni első találkozón, amelyen jó játékot vár csapatától. Úgy vélte, az előző kör visszavágóján a Videoton kissé lebecsülte a walesi The New Saints gárdáját, de a fehérváriak játékából kitűnt, jóval nagyobb a tudásuk.

A szakember kérdésre válaszolva azt mondta, egy év telt el a Debrecen elleni párharcuk óta, ezúttal egy másik csapattal találkoznak, ezért annak már nincs jelentősége, ami tavaly történt.

Jermakovics a Videoton bajnoki botladozásával kapcsolatban kifejtette: nem számít, mi történik a magyar pontvadászatban, mert ez a Bajnokok Ligája, ami egy teljesen más szint. Szerinte ellenük a magyar csapat felszívja magát és magas színvonalú futballt fog játszani, de az eredményre nem kívánt tippelni.

A fehéroroszok középpályása, Alekszandr Volodko kiemelte, a BL-ben már nincs gyenge ellenfél. Igyekeznek a saját játékukat ráerőltetni a Videotonra és idegenben is megpróbálnak győzni, de gólt szerezni mindenképpen szeretnének.

Érdekesség, hogy a mérkőzésen a székesfehérvári szurkolók ismét találkozhatnak Nemanja Nikoliccsal. Ám nem a tavalyi gólkirály, magyar válogatott csatár tér vissza, hanem a BATE csapatában is van egy középpályás - nyáron érkezett a Dinamo Minszk csapatától -, akit így hívnak...

Ha a Videotonnak sikerül kiejtenie a boriszovi csapatot, akkor a következő körben már a főtáblára jutásért futballozhat a BL-ben. Ha a BATE kerül ki győztesen a párharcból, akkor a fehérváriak az Európa Liga selejtezőjének 4. fordulójában folytatják, ahol ugyancsak a csoportkörbe kerülésért vívnak majd párharcot.
A keddi mérkőzés 20.30 órakor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán rendezik.  

A BL-selejtező 3. fordulójának programja:
kedd:
nem bajnokok ága:

CSZKA Moszkva (orosz)-Sparta Praha (cseh) 18.15
Fenerbahce (török)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.00
Panathinaikosz (görög)-FC Bruges (belga) 20.00
Young Boys (svájci)-AS Monaco (francia) 20.15
VIDEOTON FC-BATE Boriszov (fehérorosz) 21.30 M4
bajnokok ága:
Midtjylland (dán)-APOEL (ciprusi) 19.00
Milsami Orhei (moldovai)-Skenderbeu (albán) 19.00
Makkabi Tel-Aviv (izraeli)-Viktoria Plzen (cseh) 19.30
Dinamo Zagreb (horvát)-Molde (norvég) 21.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: