2015-03-20 16:46:39• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

A Refiben tartották a református hittan tantárgyverseny megyei szakaszát

Tizenhatodik alkalommal került sor a református hittan tantárgyverseny megyei szakaszára, melynek a Szatmárnémeti Református Gimnázium adott otthont. Az esemény igei mottója: „Krisztusban van a bölcsesség és ismeret minden kincse elrejtve." (Kol 2,3)

Megnyitásként déli 12 óra után Ilonczai Zsombor, a gimnázium iskolalelkésze Pál apostolnak Filippibeliekhez írott levele 4. részéből olvasta a biztató üzenetet. A keresztyén ember élete minden pillanatában tudhatja azt, hogy az Úr közel, és erőt ad. Ezután a 83 diák négy osztályterembe csoportosulva foglalt helyet, várva a tételsort.

Győrbíró Csilla szaktanfelügyelő elmondta, hogy az érdeklődés a verseny iránt évről évre nő, annak ellenére, hogy a vallásoktatást megsemmisítését célozták meg egyesek.

A megye legtávolabbi pontjairól is hoznak tanulókat, szinte minden iskolából, ahol magyar református oktatás folyik. Minden évfolyamnak a témaköre, a tételsora az év tanrendjéhez igazodott.

A jelenlevők közül a hetedik osztálytól a tizenkettedikig a legjobbak részt vehetnek majd az országos döntőn, melyre Marosvásárhelyen kerül sor. Az országos vetélkedőn a legjobb tizenkettedikes jó eséllyel indul a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet felvételijén, ahol kevesebb tantárgyból kell majd vizsgázzon.

A tantárgyverseny országos döntőjére Marosvásárhelyen kerül majd sor április 7. és 9. között.

Vallás tantárgyverseny a Református Gimnázumban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: