2015-07-06 10:35:50• hírek • Szatmár.ro

A Koszika and The HotShots és a HungaRiddim nyerte az Utcazene Fesztivált

Vasárnap véget ért a három napon át zajló zene-ünnep Szatmárnémetiben. Az Utcazene Fesztivál harmadik napján sokan látogattak ki az új főtérre, ahol 21 órától a szatmári Beatles-Banda játszott, majd tűzzsonglőr-show ejtette ámulatba a résztvevőket - zárásként pedig kihirdették a zenekarok versenyének nyertesét is.

Háromnapos zenei wellnesszprogramban volt részük a szatmáriaknak: 3 nap alatt az 5 színpadon és a szatmári utcákon 30 zenekar lépett fel, egyedülálló hangulatot teremtve a városban. A zenei programot élőszobrok, tűz-zsonglőrök, a szatmári Beatles emlékzenekar színesítették, a történelmi központ pedig igazi európai stílusú, kulturált szórakozási helyszínné változott.

A felépő zenekarok a zenélés és szórakoztatás öröme mellett versengtek is, a produkciójukat pedig a háromfős zsűri értékelte, melynek tagjai Sergiu Berindei (Horea Brenciu Orchestra), Bertici Attila (Netmusic Group) és a 2 ezer eurós fődíjat felajánló Draxlmaier Group képviselője, Fazekas Csilla voltak.

A remek zenekarok közül kiválasztani a legjobbat, nem volt egyszerű, ezért megosztott első díjat kapott két kiváló zenekar, akik úgy a színpadokon, mint az utcán is elvarázsolták a közönséget: az Egerből érkező Hungariddim és a marosvásárhelyi Koszika and the Hotshots. A második helyezett a pécsi INTU Band lett, a harmadik helyen pedig a kolozsvári FunKorporation végzett.

Különdíjként az ASH Band képviselheti Szatmárnémetit versenyzőként a veszprémi nemzetközi Utcazene Fesztivál mezőnyében. A Balcony TV különdíját - felvétel és a lejátszási listán való szereplés - a Road To Freedom nyerte, ami a szatmári Henter Ambrus projektje. A Facebookon megszervezett szavazás alapján a rendezvény közönségdíjasa a szatmárnémeti The Hats zenekar lett.

"Az Utcazene Fesztivál 100 százalékban szatmári kezdeményezés. Büszkén mondhatjuk el, hogy a szatmári gazdasági élet jeles képviselőit tudjuk támogatóként magunk mellett: a fő támogató a Zes Zollner Electronic, a színpadok névadó támogatói pedig: a DRÄXLMAIER Group, az Autonet Group, a TransPink és a Kreativ" - áll a szervezők közleményében.

A rendezvény Facebook-oldalára hamarosan teljes képgaléria, videó-összefoglaló kerül fel. Most a szervező Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület tagjai pihennek kicsit, hogy jövőre az eddiginél is színvonalasabb nemzetközi rendezvényt készíthessenek elő.

A szatmári Utcazene Fesztivál a kárpát-medencei fiatal magyar zenészek számára remek megjelenési sőt együttműködési lehetőséget teremtett, ezt a Bethlen Gábor Alap támogatása tette lehetővé.

Tűzzsolngőrök ejtették ámulatba a közönséget

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: