2008-12-05 12:47:25• hírek • Szatmar.ro

A Honda kivonult a F1-ből

A japán istálló a gazdasági válság miatt hagyja el a száguldó cirkuszt.

Egy sajtóértekezlet keretein belül pénteken Fukui Takao, a Honda autógyár vezérigazgatója bejelentette, hogy az általa képviselt vállalat kiszáll a Forma1-ből.

 

A megdöbbentő lépés oka természetesen anyagi, mivel a gazdasági világválság és a gépkocsi-kereslet visszaesése miatt a Honda eddig 760 dolgozóját volt kénytelen elbocsátani és 140.000 darabbal csökkentette a termelést.

Fukui bocsánatot kért a már a következő szezon előkészítésén dolgozó csapattagoktól és a szurkolóktól, de kijelentette, hogy a jelenlegi helyzetben a vállalat nem tudja fedezni az egyre növekvő költségeket. A Honda istálló tavalyi költségvetése elérte a 294 millió dollárt.

Egyes sajtóértesülések szerint a Honda máris megkezdi a tárgyalásokat az érdeklőkkel a csapat eladásáról, melyért szimbolikusan egy angol fontot kérnek. Amennyiben az adás-vételt nem sikerül tető alá hozni, akkor a japánok márciusig hajlandóak fedezni a költségeket.

A Honda néhány év kihagyás után 2000-ben tért vissza a Forma1-be, előbb a BAR motorszállítójaként, majd 2005-től saját csapattal vett részt a sportágban. Az idei évben, enyhén szólva sem a legjobban szerepelt a csapat, a konstruktőrök versenyében az utolsó előtti helyen végeztek, míg Rubens Barrichello a 14., Jenson Button a 18. helyet szerezte meg a szezon végén.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: