2014-12-19 14:52:05• hírek • Szatmár.ro

9 év és 8 hónap börtönre ítélték a Batizi úti lövöldözőt

A május elején elkövetett tettei miatt 110 ezer lej és 22500 euró kártérítést is kell fizetnie Florin L.-nek.

A Szatmár Megyei Törvényszék ítélete alapján 9 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélték, valamint komoly pénzbírságot is fizetnie kell Florin Lenghelnek, aki a május elején, rövid idő leforgása alatt elkövetett tettei miatt bűnhődik. Akkor a Batizi úti lövöldöző néven emlegették az újságok.

A 34 éves Florin Lenghel, a 21 éves Gheorghe. S., valamint a 17 éves B. Angelo együtt italozott egy szatmárnémeti szórakozóhelyen. A férfi jól ismerte Gheorghe S.-t, míg B. Angelóval akkor este ismerkedett meg. Hajnalban mindhárman együtt indultak hazafelé. A Batizi úthoz érve azonban Florin L. előrántott egy lőfegyvert és azzal fenyegetőzve arra kényszerítette a taxist, hogy szálljon ki az autóból és hagyja azt nekik. Társuk erőszakos viselkedése megrémítette a másik két fiatalt, amiből vita támadt. Az elkövető ekkor többször rálőtt Gheorghe S.-re, akit aztán kidobott az autóból. Mivel a megijedt B. Angelo is elhagyta a Mercedest, Florin L. egyedül hajtott Kakszentmártonig, ahol aztán felgyújtotta a járművet. Ezt követően a 34 éves férfi felvette a kapcsolatot barátjával, Mihai F.-el, akinek segítségével gyorsan elhagyta az országot. A lövöldözőt végül július 16-án fogták el Szlovéniában. Az esetről írt első hírünket itt olvashatják.

Az elítélt férfinek 100 ezer lejt kell kifizetnie Gheorghe. S.-nek, a taxi tulajdonosának pedig a 10 ezer lej kártérítés mellett még a gépjármű árát - 22500 eurót - is kell folyósítania.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: