2014-04-07 18:02:36• hírek • Szatmár.ro

Kezdetét vette a rendhagyó iskolai hét

Kezdetét vette a hét, amikor minden gyermek szeret iskolába járni - az Iskola másként elnevezésű programban ugyanis az osztályközösségek a hét minden napján összegyűlnek, ám tanórák helyett csapatépítő és készségfejlesztő programokat tartanak az oktatási intézményekben és azokon kívül is. Várjuk a jól sikerült programok képes beszámolóit is!

A rendhagyó oktatási hétre több Szatmár megyei intézmény is lázasan készült - a csendőrök például hétfő délelőtt a Grigore Moisil Általános Iskolában tartottak látványos bemutatót, megismertetve a gyerekeket az egyenruhások munkájával, felszerelésével. A Szatmár Megyei Rendőrség dolgozói is kihasználták a lehetőséget és bevetették magukat az iskolákba: a Constantin Brancusi Általános Iskolában az elsősöknek beszéltek a pedofília veszélyeiről és arról, hogy nem szabad megbízni ismeretlenekben, még akkor sem, ha ártalmatlannak és kedvesnek tűnnek.

A Szamos Szatmár Megyei Sürgősségi Helyetek Felügyelőségénél is a gyerekek kerültek a figyelem középpontjába - április 7 és 11 között gyakorlatilag nyílt hetet tartanak a katasztrófavédők naponta 9 és 14 óra között. Nem csak Szatmárnémetiben, hanem Nagykárolyban, Turcon, Avasfelsőfaluban és Tasnádon is. Ha vannak érdeklődők, a lánglovagok nagyon szívesen tartanak bemutatót és a tűzoltóautókba is beleülhetnek a kicsik.

Az Iskola másként keretében a Szatmár.ro a tanintézmény meghívására ellátogatott a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba, ahol a gyerekek sokféle programon vehettek részt. Reggel 8 órától a Nyomorultak című filmet nézhették meg az érdeklődők, 12 órától pedig  A Diktátor című Charlie Chaplin filmet. Voltak olyan osztályok, akik madárodúkat építettek, amelyeket át fognak adni a Román Madártani Egyesület szatmárnémeti fiókszervezetének. Megint mások a Partiumi Keresztény Egyetem oktatóinak előadásait hallgatták végig. Ezek közül a Ciki vagy menő címet viselő, viselkedéssel kapcsolatos előadás tűnt a legérdekesebbnek.

Iskola másképp

A kölcseysek emellett sportoltak is - hétfőn és kedden tartják ugyanis a Kölcsey Kupát a Sportiskola Gyurkán György Termében. A selejtezőkre hétfőn került sor, lánycsapatok döntőjét kedden 11.30-tól, a fiúk döntőjét 12.30-tól fogják játszani.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban a hétfői nap az osztálykirándulásoké volt, közben pedig a kedden megrendezésre kerülő, országos szintű hittan tantárgyverseny vendégeit fogadták és szállásolták el a Szent Alajos Konviktusban. Az iskola a hét folymán több izgalmas rendezvényt is szervez - a diákok talán a legjobban a szerdai Sportnapot várják, amelynek helyszíne az Iskolai Tábor lesz.

A már említett tantárgyversenynek Református Gimnázium biztosít otthont. Az iskolában hétfőn számtalan program volt: Benedek László felvidéki fotóművész előadást tartott a diákoknak, majd egy fotó-sétára invitálta az érdeklődőket, Dr. Vass Zoltán felvilágosító és egészségügyi előadást tartott és volt egy csoport fiatal, akik autista gyermekeket látogattak meg. A nagyváradi központú PKE oktatói pedig itt is tartottak előadásokat. A diákok egy csoportja Munkácsy Krisztus-festménytrilógiájának az első festményét beszélték meg, egy másik csoport pedig a Szatmár Megyei Múzeum restaurátorainak műhelyét látogatták meg.

Jól sikerült egy, vagy akár több program is az Iskola másképp rendhagyó oktatási hét keretében? Szívesen várjuk a diákok vagy tanárok, tanítók beszámolóit a rendezvényekről, természetesen képekkel illusztrálva. A legjobbakat a Szatmár.ro hírportálon közöljük. A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diák-újságírói már megígértek néhány beszámolót, reméljük, hogy minél többen csatlakoznak majd hozzájuk. A képeket és a szöveget a szatmar@szatmar.ro e-mail címre várjuk.

Kölcsey Kupa - zöld mezben a házigazdák

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: