2007-08-29 14:29:38• hírek • István Löchli

48 évet várt az igazságra

 Felmentették azt a férfit, akit 48 évvel ezelőtt életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

A kanadai fellebbviteli bíróság felmentette azt a férfit, akit még 48 évvel ezelőtt életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, ugyanis kiderült, hogy ártatlan, és nem ő követte el a 12 éves Lynne Harper megerőszakolását majd megölését.

Steven Truscott-ot még 48 évvel ezelőtt tartóztatták le 14 évesen, ugyanis az akkori vád szerint ő követte el a szörnyű gyilkosságot. Az 1959-ben született ítélet szerint elsőnek halálra ítélték, így ő lett a legfiatalabb, aki valaha siralomházba került, majd rá egy évre a bíróság megváltoztatta az ítéletet, és életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Steven Truscott-ot jó magaviseletérét 1969-ben szabadlábra helyezték, azóta megváltoztatta nevét, megnősült, és két gyereke született. Az ügyét 2002-ben tárgyalta újra a bíróság, és egy új bizonyítékra alapozva a napokban felmentették minden vádpont alól, ugyanis kiderült, hogy a megerőszakolt majd meggyilkolt Lynne Harper már egy nappal korábban halott volt, mint ahogy eddig hitték, és akkor a kérdéses időpontban Steven Truscott éppen iskolában volt, így nem ő követhette el a szörnyű gyilkosságot.

"Ez egy valóra vált álom, és soha nem gondoltam volna, hogy még az életemben valaha kiderítik az igazságot, azt, hogy én soha nem gyilkoltam meg senkit” – mondta Truscott. Azt, hogy ki erőszakolta, majd ölte meg Lynne Harpert nem tudni, de nagy a valószínűsége, hogy már nem fognak rábukkanni az igazi tettes nyomára.
{youtube}69nNzQqCoM4{/youtube} 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: